Bymas zvanično menja woxica u mousesportsu

CS-GO 28. avg 202011:23 > 11:26
Podeli:
Epicenter

Mousesports je potvrdio glasine koje već nekoliko dana kruže CS:GO zajednicom, da će mladi Aurimas "Bymas" Pipiras zaigrati u prvom timu umesto Ozgura "woxic" Ekera.

Woxic je deo ekipe mousesports od marta prošle godine kada je oformljen novi sastav koji za kratko vreme postiže veliki uspeh i postaje jedan od najboljih timova sveta. Početkom 2020. počinje opadanje tima, a sunovrat se ubrzava kada CS:GO esport prelazi na onlajn format. Mousesports ispada već u grupnoj fazi na oba kvalifikaciona turnira za predstojeći ESL One Rio Major. Bez ijedne pobede završavaju DreamHack Masters kao i ESL One Cologne.

Woxic je imao posebno loš rejting na još uvek aktuelnom ESL One Cologne turniru, zbog čega na njegovo mesto dolazi bivši igrač ekipe FaZe koji je dobio priliku da se sa samo 17 godina bori protiv najboljih timova planete. Bymas nije uspeo da izbori mesto u ekipi FaZe nakon probnog perioda tokom kog je odigrao nekoliko turnira za njih, a u mousesports je stigao kao „razvojni igrač“.

Za sada nije poznato kakva je budućnost woxica i da li će se on boriti za mesto u prvom timu, a novi mousesports ćemo videti u akciji već od 1. septembra kad počinje nova sezona ESL Pro Lige.