Peca proglašen za direktora FunPlus Phoenix CS:GO tima

CS-GO 26. sep. 202010:20 > 10:54
Podeli:
DreamHack Flickr

Bivši menadžer najuspešnijih srpskog CS:GO tima svih vremena je preuzeo veliku ulogu kao generalni direktor FunPlus Phoenix CS:GO i VALORANT ekipa.

Peca je dobro poznat domaćim esport fanovima kao neko ko se dugo nalazi na Counter-Strike sceni, a njegovo znanje i umeće je posebno došlo do izražaja kada je preuzeo kormilo ekipe Valiance, koja kasnije pod novim vlasnikom i sa imenom CR4ZY ostvaruje ogroman uspeh na StarLadder Berlin Majoru, nakon čega Nemanja „huNter“ Kovač i Nemanja „nexa“ Isaković u jednom od najbitnijih transfera 2019. godine prelaze u G2 Esports.

Ubrzo nakon toga Peca se okreće novoj ulozi u esport kompaniji Relog Media, koja se primarno bavi produkcijom CS:GO turnira kao što su Nine to Five i Eden Arena: Malta Vibes, kao i organizovanjem priprema za vodeće svetske CS:GO timove, zbog čega smo u Beogradu imali prilike da vidimo ekipe kao što su FaZe Clan, G2 Esports, MiBR i mnoge druge.

Kada je reč o kineskoj esport organizaciji FunPlus Phoenix, ona je najpoznatija kao prošlogodišnji League of Legends šampion sveta, a ogromnu popularnost koju su time stekli su probali da iskoriste šireći se i na druge igre.

Nažalost po njih dogovor oko preuzimanja Heroic CS:GO tima je otkazan iako je manje više bio gotova stvar kada se umešao Astralis i preuzeo Patricka „es3tag“ Hansena tokom pregovora kineske i danske organizacije, a FPX je morao da završi prvu sezonu Flashpoint Lige čiji su postali deo tako što su „pozajmili“ američku ekipu Bad News Bears.

U proteklih nekoliko nedelja počelo je ponovo sve češće da se govori o potencijalnom sastavu FunPlus Phoenixa, a iako za sada ne znamo da li će se oni odlučiti za preuzimanje neke već postojeće ekipe ili izgradnje sastava iz temelja, sada znamo ko će upravljati celim projektom i nema dileme da će Pecino iskustvo znatno olakšati kineskom gigantu da uplovi u CS:GO vode.

Sport Klub je kontaktirao Pecu koji je izjavio sledeće povodom aktuelnih novosti:

FunPlus Phoenix je ogromna organizacija koja uživa veliko poštovanje unutar esporta, a prilika koja mi je ukazana – da lično budem odgovoran i zadužen za izgradnju i struktuisanje njihovih CSGO i Valorant sastava me čini jako srećnim i ponosnim! Moj glavni cilj do kraja 2020 godine je da kreiram kompetativni i stabilan CSGO roster koji će biti spreman da pobeđuje konstantno kroz 2021. godinu. FPX ne zaslužuje ništa osim titula i pehara.“