ESL Pro Liga:Na'Vi i Heroic u finalu pobedničkog baraža

Podeli:
ESL

Natus Vincere i Heroic će se sukobiti u borbi za prvo mesto u velikom finalu 12. sezone ESL Pro Lige, nakon što su u drugoj rundi pobedničkog baraža savladali Complexity i BIG.

Iako je Na’Vi teškom mukom nadigrao mousesports 2-1 na startu plejofa, protiv Complexity koji je nedavno ostao bez petog igrača i sada igra sa Niles-Christian „NaToSaphiX“ Sillassenom, su se mnogo bolje snašli. Jaka CT strana na mapi Nuke im je donela 11-4 prednost koju su održavali sve do 16-10 pobede, dok su na Train došli do dominantnog 16-7 trijumfa, takođe zahvaljući CT strani samo u drugom delu igre u kom su izgubili samo jednu rundu.

Heroic je potpuno deklasirao solidnu ekipu BIG-a, otvorivši njihov duel 16-2 pobedom na mapi Vertigo. Danski tim je izgubio samo jednu rundu u prvom delu igre, dokazavši još jednom da su trenutno zaista jedan od najuigranijih timova sveta. Podsetimo, oni su pre ovog okršaja savladali Astralis u velikom derbiju Danske i prosto je neverovatno koliko dobro ova skupina trenutno igra. U pobedi se posebno istakao Nikolaj „niko“ Kristensen sa 46-20 skorom i 1.63 rejtingom.

Okršaj između ekipa Heroic i Na’Vi će pobedniku doneti ne samo plasman u finale, već i 1-0 prednost u njemu (veliko finale se igra na tri dobijene mape) kao ekipi koja dolazi iz pobedničkog baraža.

U donjem baražu gledamo mečeve preostala četiri tima na turniru. BIG će dočekati mousesports, dok Astralis ide na Complexity.