100 Thieves zvanično raspustili svoj CS:GO tim

CS-GO 12. okt 202021:00 > 21:03
ESL

Popularna američka esport organizacija 100 Thieves se nakon skoro godinu dana povlači iz Counter-Strike esporta, objavljeno je u zvaničnom saopštenju.

Direktor 100 Thievesa Matthew „Nadeshot“ Haag je obrazložio odluku o kojoj se govorilo u nekoliko prethodnih dana na društvenim mrežama, nakon što su se pojavile glasine da će jedan od LCS timova (američka LoL liga) napustiti CS:GO. Ubrzo nakon toga se pojavljuju glasine i da će zvezda tima Justin „jks“ Savage preći u 100 Thieves, a nešto pre toga ekipu je napustio i trener Chet „Chet“ Singh koji je prešao na VALORANT.

Prema rečima Nadeshota organizacija i igrači su došli do zajedničke odluke nakon što nisu mogli da nađu zajednički jezik oko budućnosti tima. Glavni problem je to što usled epidemije korona virusa centar CS:GO esporta se prebacio u Evropu, zbog čega su timovi primorani da se prebace na Stari kontinent, što ne odgovara organizaciji koja je relativno skoro izgradila velepni trening centar 100 Thieves Cash App Compound, jednu od najmodernijih esport baza na svetu.

Organizacija 100 Thieves je primarno zainteresovana za izgrađivanje svog brenda, nešto poput FaZe Clana, a maltene sav fokus im je na američko tržište, koje je makar kada je o CS:GO esportu reč poprilično staradalo ove godine.

Većina Tier 2 ekipa se raspala, ogroman broj igrača je prešao na VALORANT i onih par jakih ekipa koje je preostalo su primorani da pronađu rešenje kako bi ostali kompetitivni, jer su u suprotnom ograničeni da igraju protiv nekoliko istih timova iznova i iznova na svakom turniru.

Podsetimo, 100 Thieves su preuzeli tadašnji Renegades tim nakon ogromnog uspeha na StarLadder Majoru gde su izborili plasman u polufinale i postali prvi australijski tim kome je to pošlo za rukom, a tada se na čelu ekipe nalazio srpski stručnjak Aleksandar „kassad“ Trifunović koji je u međuvremenu preuzeo kormilo novog Cloud9 tima.

Pod imenom 100 Thieves ekipa uspeva u jednom momentu da se plasira i u top 5 najboljih timova sveta na HLTV rang listi, ali kako je 2020. godina odmicala tako su polako gubili poene i padali na rang listi, da bi se danas nalazili izvan top 10.

Za sada nije poznato šta će biti sa igračima i da li će ostati na okupu, kao i šta će biti sa slotovima tima u ESL Pro Ligi i BLAST Premier takmičenju.