Jkaem zvanično potpisao za Apeks

CS-GO 19. okt 202014:36 > 14:39
ESL Flickr

Norveški CS:GO igrač Joakim "jkaem" Myrbostad se zvanično oprostio od sastava u kom je proveo protekle tri godine (Renegades/100 Thieves) i karijeru nastavlja u Apeksu.

Jkaem je sinoć odigrao svoj poslednji meč za 100 Thieves, finale NA IEM New York 2020 turnira gde su izgubili od brazilske ekipe FURIA, nakon čega je tim i zvanično odvojio od američke organizacije.

Norvežanin je došao u ekipu koja se tada zvala Renegades u februaru 2018. godine, nakon što je prethodno nastupao za ekipe kao što su Copenhagen Wolves, G2 Esports, FaZe Clan, Team Dignitas i NOREG.

Sa ekipom postiže najveći uspeh na StarLadder Berlin Majoru prošle godine kada australijska ekipa stiže do polufinala gde ih je zaustavio AVANGAR. Ubrzo nakon toga ih preuzimaju 100 Thieves koji su odustali od CS:GO esporta zbog velike neizvesnosti koja vlada trenutno na američkoj CS:GO esport sceni.

Biće interesantno videti kako će se jkaem uklopiti u tim koji igra mnogo slabije turnire od onih na koje je navikao. Apex koji je trenutno tek 65. tim sveta na HLTV rang listi uglavnom igra manja takmičenja Eden Arena Malta Vibes kupovi i otvorene kvalifikacije za velike turnire gde uglavnom makar za sada nisu uspevali da ostvare zapaženiji uspeh i dođu do zatvorenih kvalifikacija Tier 1/2 takmičenja.