Doto kompletirao ENCE, sAw novi trener ekipe

CS-GO 5. nov. 202022:26 > 22:27
Podeli:
DreamHack Flickr

Finski CS:GO tim je popunio rupu koja je nastala nakon što je Jani "Aerial" Jussila objavio da uzima pauzu na neodređeno vreme dovođenjem Joonasa "doto" Forssa iz ekipe HAVU.

ENCE je iznenadno bio primoran da potraži novog igrača nakon što je 22. oktobra Aerial obavesti javnost da se ne oseća dobro i da mu je potrebna pauza od igranja kako bi se rešio stresa i pritiska koji su se nakupili vremenom. Dve nedelje kasnije kao zamena u tim stiže doto, a iz ekipe HAVU sa sobom dovodi i Eetu „sAw“ Saha, koji se u prethodnom timu oprobao i kao igrač i kao trener.

Doto je svoju igraču karijeru započeo krajem 2015. godine igrajući za Recursive eSports, potom za Conquer Gaming, a nakon probe u ekipi NYYRIKKI Esports skrasio se u KOVA Esportsu gde je proveo pet meseci. Za HAVU nastupa od septembra 2019. godine i sa ekipom osvaja nekoliko nordijskih turnira nižeg ranga kao što su BLAST Rising, Rainmaker Open, i Elisa Finnish Championship koji je ekipi doneo plasman na Elisa Invitational Fall, kvalifikacioni turnir za BLAST Fall Showdown gde ih je MAD Lions savladao u odlučujućem meču za plasman na BLAST.