Neuspešan debi Cloud9 u Flashpoint ligi

CS-GO 16. nov. 202015:47 > 15:49
Podeli:
DreamHack Flickr

Novi CS:GO tim Cloud9 je odigrao svoj prvi turnir u okviru druge seyone Flashpoint lige, ali su ispali već na startu grupne faze nakon dva vezana poraza.

Od nove Cloud9 ekipe se mnogo očekivalo nakon što je menadžer tima Henry „HenryG“ Greer otkrio da su milioni uloženi u ekipu. I pored zvučnih imena koje su prigrabili uključujući bivšeg Vitality kapitena Alexa „ALEX“ McMeekina, turskog AWP superstara Ozgura „woxic“ Ekera i Patricka „es3tag“ Hansena koji je procvetao u Astralisu, Cloud9 nije uspeo da prebrodi prepreke na startu takmičenja koje je najpoznatije po manjku jake konkurencije u odnosu na neke druge turnire.

Cloud9 je svoju prvu zvaničnu mapu izgubio rezultatom 16-5 od ekipe Virtus.pro, a nakon ubedljivog poraza na Infernu uspeli su da pruže jak otpor protivnicima na mapi Overpass, da bi na kraju VP ipak odneo 16-14 pobedu u poslednjoj rundi.

U meču za opstanak igrali su protiv ekipe OG, možda i jednog od najtežih protivnika na takmičenju, a da Cloud9 ipak ima potencijal demonstrirali su žestokom borbom na mapi Nuke koju je OG osvojio tek nakon produžetaka 22-18. Nažalost po C9 fanove naredna mapa Mirage je bila i ujedno njihova poslednja mapa na turniru. Cloud9 se držao dobro u prvom poluvremenu koje gube minimalnim rezultatom, ali u nastavku OG odlično igra odbranu i ukupnim rezultatom 16-10 dolaze do 2-0 pobede.

Cloud9 ćemo ponovo videti u akciji tokom BLAST Premier Fall 2020 Showdowna koji je na programu od 24. do 29. novembra uz direktan prenos na Sport Klub Esports TV kanalu.