Sergej istupio iz ENCE tima, odlazi u vojsku

CS-GO 17. nov. 202016:43 > 16:48
Podeli:
DreamHack Flickr

Mladi finski CS:GO igrač Jere "sergej" Salo je odlučio da pauzira svoju karijeru usled manjka motivacije i za to vreme obavi služenje vojnog roka.

Sergej je prošle godine bio jedan od igrača koji su se našli u centru pažnje CS:GO esport scene a njegove dobre partije su mu na kraju godine donele zvanje 13. najboljeg igrača sveta na HLTV godišnjoj rang listi.

Sa Sergejem u timu ENCE je ostvario najveći uspeh u istoriji ekipe osvajanjem drugog mesta na StarLadder Berlin Majoru, a sa njegovim odlaskom od te petorke u timu je ostao jedino Aleksi „allu“ Jalli.

Sergej nije uspeo da održi sjajnu formu i tokom 2020. godine a kao glavni razlog tome izdvaja manjak motivacije da se takmiči. Zbog toga je odlučio da ode u vojsku koja je još uvek obavezna u Finskoj, a kako se navodi u zvaničnom saopštenju ostaće zvanično član ENCE tokom tog perioda.

Umesto njega u timu će igrati Tuomas „SADDYX“ Louhimaa koji stiže na pozajmicu iz ekipe SJ. On će imati priliku da zaigra za ENCE krajem meseca na DreamHack Masters Winter turniru.