Vitality velikim preokretom došao do IEM Beijing titule

CS-GO 23. nov. 202011:46 > 12:18
Podeli:
ESL Flickr

Nakon četiri izgubljena velika finala ove godine, Vitality CS:GO tim je konačno uspeo da podigne trofej i to iako su gubili 0-2 protiv izuzetno jake ekipe Na'Vi.

Natus Vincere je ušao kao apsolutni favorit u veliko finale nakon što su u plejofu izbacili prvo Astralis a potom i G2 Esports. Sa druge strane Vitality je imao nešto lakše protivnike u vidu ekipa Heroic i Complexity. Finale je započelo onako kako smo i očekivali, raspoloženi Aleksandr „s1mple! Kostyliev je sa 27 fragova na prvoj mapi Nuke poveo Na’Vi do ubedljive 16-5 pobede, da bi potom na Dust2 briljirao sa 37 fragova za 16-12 pobedu i meč poen.

Vitality koji je za to vreme rotirao Nabil „Nivera“ Benriltoma i Kevin „misutaaa“ Rabiera uspeva da se povrati 16-5 pobedom na Overpass iako je Na’Vi birao ovu mapu, ali je sjajna CT strana Francuza uz raspoloženog Richard „shox“ Papillona koji je završio Overpass sa 121 ADR (šteta po rundi) rejtingom bila dovoljna da najavi preokret.

Upravo je shox odmorio tokom četvrte mape Inferno, a mladi Nivera i misutaaa predvode Vitality do izjednačenja nakon 16-9 trijumfa.

Mirage je odlučio pobednika, a on je prošao u znaku Mathieu „ZywOo“ Herbauta koji otvara mapu potezom godine u prvoj rundi kada sa samo devet healtha uspeva ubije četiri protivnička igrača ostavivši sve koji su gledali finale bez daha.

Nastavio je ZywOo sa odličnom igrom što je Vitality znao da iskoristi za osetnu 10-5 prednost na T strani na poluvremenu. To je bilo i više nego dovoljno da u nastavku nakon razmene nekoliko rundi dođu do 16-8 pobede i stave tačku na ovaj izuzetno uzbudljiv meč. Vitality je za pobedu na turniru zaradio 60.000 dolara i 400 ESL Pro Tour poena.