Poznati svi učesnici IEM Global Challenge 2020

CS-GO 23. nov. 202015:14 > 15:16
Podeli:
ESL

Finalni ESL CS:GO turnir u 2020. godini će okupiti osam ekipa u borbi za pola miliona dolara, a evo i koji timovi su dobili direktne pozive.

IEM Global Challenge je ove godine trebalo da predstavlja kulminaciju 2020 sezone ESL/DreamHack takmičenja na kojoj bi se najbolji timovi sveta okupili na LAN-u, ali je ovaj plan otkazan zbog epidemije korona virusa. Umesto toga turnir će biti održat onlajn, uz veliki nagradni fond od 500.000 dolara što ga svakako čini jednim od najvećih CS:GO takmičenja ove godine.

Četiri tima su prvobitno osigurala plasman pobedama na velikim turnirima. Heroic kao šampion DreamHack Open Falla, FURIA kao IEM New York šampion, Vitality i Chaos Esports Club kao pobednici IEM Beijing EU i NA takmičenja.

Preostala četiri mesta su popunili najuspešniji timovi na ESL svetskoj rang listi, a to su Astralis i Complexity u Evropi, Evil Geniuses u Americi i Na’Vi kao predstavnik CIS regije.

IEM Global Challenge je zakazan za period od 15. do 20. decembra, prvo ćemo gledati grupnu fazu koja će se igrati po sistemu duplih eliminacija sa po četiri tima u dve grupe, a po dva najbolje plasirana tima iz svake grupe će proći u plejof koji će kulminirati velikim Bo5 finalom.