Argentinci izbacili Vitality sa BLAST-a

Podeli:
Shox
Vit Shox

Nakon Astralisa i Team Liquida još jedan favorit BLAST Premier Spring Showdowna je ispao već u prvom kolu takmičenja, a za to je zaslužan argentinski sastav 9z Team koji je nadigrao Vitality.

Iako se nije previše očekivalo od ekipe 9z koja je bila primorana da igra sa izmenom, jer je Martin „rox“ Molina prema nezvaničnim informacijama zaražen korona virusom, zbog čega je u petorku uskočio Španac Rajohn „EasTor“ Gregory Linato, oni su pružili sjajnu borbu protiv tima koji je pre samo nekoliko meseci bio na vrhu HLTV rang liste.

Činilo se da je u pitanju meč koji će Vitality rutinski pobediti nakon što su poveli 12-3 na mapi Nuke, koju su deset rundi kasnije dobili rezultatom 16-9, ali nakon toga sledi veliki preokret. Vitality gubi svoj pik Overpass 11-16, a potom sledi strahovito dobra T strana argentinske ekipe na Infernu gde su uzeli čak 13 rundi u prvom delu igre. Vitality je uspeo da dođe do dvocifrenog broja rundi u nastavku, ali je pri rezultatu 15-12 9z uspeo da stavi tačku na meč i uz veliku radost igrača dođe do verovatno svoje najveće pobede.

Njih već sutra čeka još jedan težak meč protiv trećeg tima sveta Heroica, dok danas u direktnom prenosu na Sport Klub Esports TV kanalu možete od 15:30 gledati derbi drugog kola između ekipa G2 Esports i OG.

Parovi druge runde BLAST Premier Spring Showdowna:

G2 Esports – OG
Team Spirit – Dignitas
9z Team – Heroic
FURIA – Gambit

Komentari

Vaš komentar