Astralis, NaVi i Heroic prošli u BLAST Spring Final

dev1ce
dev1ce astralis blast

U raspletu baraža grupne faze prolećnog BLAST turnira još tri ekipe su uspele da obezbede prolaz dalje. Heroic je savladao BIG, dok su se Astralis i Na'Vi opasno pomučili protiv OG, odnosno Complexity.

Još uvek najbolje ranigrani tim sveta na HLTV rang listi, Heroic, je uspeo da izbori mesto na završnom turniru 2-1 pobedom protiv ekipe BIG. Heroic je ubedljio slavio 16-3 na Vertigu ali je BIG odgovorio na mapi Ancient i sa 16-12 pobedom izborio treću odlučujuću mapu. Na njoj je Heroic ostvario veliku 12-3 prednost na T strani u prvom poluvremenu, a iako se BIG dobro borio u nastavku, nisu uspeli više od toga da ublaže 10-16 poraz.

Da se Na’Vi nalazi u slaboj formi i da će im trebati još dosta da se uigraju sa novim igračem videli smo i po njihovom izdanju protiv američke ekipe Complexity. Na’Vi se užasno mučio i na momente su bili blizu poraza, a do obe pobede su došli u poslednjoj rundi regularnog dela mape. Oni su poveli 16-14 na novoj mapi Anubis, ali im je Complexity odgovorio 16-11 pobedom na Infernu. Na’Vi se potom mučio i na Overpassu, ali na kraju odnose 16-14 pobedu i stavljaju tačku na meč.

Ako je ovaj meč bio stresan za navijače, šta tek reći za duel OG i Astralisa. Ekipe su razmenile 16-14 pobede i to na protivničkim pikovima, OG je poveo na Infenru, a Astralis izjednačio na Vertigu. Ancient je odlučio pobednika, a na njemu je Astralis tek nakon produžetaka trijumfovao rezultatom 19-17.

Heroic, Astralis i Na’Vi su se tako pridružili pobednicima grupa, ekipama Vitality, FaZe i G2, a preostala dva učesnika BLAST Spring Final turnira ćemo dobiti nakon Showdown faze, koju gledamo u aprilu.

Komentari

Vaš komentar