Astralis sa 3-0 savladao Liquid u finalu IEM Challenge-a

Podeli:
ESL

Astralis je stavio tačku na 2020. godinu još jednim velikim trofejom. Oni su u borbu za titulu IEM Global Challenge turnira deklasirali Team Liquid rezultatom 3-0.

Danski tim je podsetio navijače širom sveta zašto su najbolja CS:GO ekipa svih vremena, a pobeda na IEM Global Challenge uz rano ispadanje ekipe Vitality će ih najverovatnije vratiti na vrh svetske rang liste.

Sem kiksa u meču pobednika grupe A protiv ekipe BIG, Astralis je izgledao moćno tokom celog turnira, pobedivši redom Complexity, Vitality, Na’Vi i konačno Team Liquid.

Finale u kom je Astralis slavio 3-0 (16-11 Inferno, 16-11 Overpass, 16-10 Dust2) je prošlo u znaku raspoloženog Nicolai „devicde“ Reedtza koji je napravio 77 fragova uz 1.49 rejting, a Astralis je ovom pobedom nastavio seriju uspeha protiv Liquida, koji im je bio jedan od glavnih rivala tokom uspostavljanja ere danskog tima.

Team Liquid svakako nema za čim da žali i pored poraza u finalu, jer im je drugo mesto pored 100.000 dolara donelo i 1.500 dragocenih BLAST Premier poena, koji su ih kvalifikovali za BLAST Premier: Global Final 2020, finalni BLAST turnir težak milion dolara, koji će se održati krajem januara naredne godine.

 

Komentari

Vaš komentar