BLAST Finals: FaZe protiv G2 na startu turnira!

BLAST
BLAST Final 2022

BLAST je otkrio raspored grupa i parove prvog kola BLAST Premier World Final 2022 turnira, a već u prvoj rundi gledamo dva velika CS:GO derbija.

U grupi A boriće se aktuelni Major šampioni Outsiders, miljenici domaće publike G2 Esports, FaZe Clan i poslednja nada Amerike Team Liquid. G2 Esports i FaZe Clan su meč koji privlači možda i najviše pažnje na početku takmičenja, a pobednik ovog okršaja će igrati za polufinale protiv boljeg iz meča Outsiders – Team Liquid.

Ono što oba ova tima trenutno imaju zajedničko je to da ih je sa prošlog BLAST-a izbacio pobednik turnira Heroic. I dok je G2 poklekao u borbi za polufinale, FaZe Clan je stigao do velikog finala gde ipak nisu uspeli da nadigraju raspucanu dansku ekipu koja ih je savladala nakon produžetaka na odlučujućoj mapi.

Shodno rezultatima, FaZe je ostavio mnogo bolji utisak na BLAST Fall turniru, zbog čega u ovaj meč ulazi kao favorit, ali ne treba zaboraviti činjenicu da je G2 još uvek u procesu uigravanja i navikavanja na promene unutar tima i da se čeka momenat kada će ispoljiti sav svoj potencijal i postići uspeh koji se od njih očekuje.

U grupi B gledaćemo pobednika BLAST Falla Heroic, Natus Vincere, Team Vitality i OG. U derbiju grupe sastaće se Na’Vi i Vitality, ekipe koje predvode dva najbolja igrača sveta i ekipe kojima je uspeh neophodan da spasu kraj godine nakon lošeg rezultata na Rio Majoru. Ne treba zaboraviti da će Na’Vi na turniru igrati sa šest igrača, rotirajući Viktora „sdy“ Orudzheva i Andrii „npl“ Kukharskyia što može dovesti do još većih oscilacija u igri nego što je to bio slučaj na BLAST Fall turniru.

Ko god da ovde dođe do pobede najverovatnije će nakon toga morati na Heroic koji ulazi kao veliki favorit u meč protiv OG, a biće interesantno videti da li će Heroic moći da ponovo uspeh iz Kophenhagena sa izmenom u timu, pošto će za ekipu igrati Kristian „k0nfig“ Wienecke umesto Martina „stavn“ Lunda.

 

Komentari

Vaš komentar