BLAST Final – k0nfig uskače kao izmena za Heroic

k0nfig
k0nfig

Bivši igrač Astralisa Kristian "k0nfig" Wienecke će nakon pauze od skoro dva meseca ponovo zaigrati na CS:GO turniru, i to kao deo trenutno najbolje rangirane ekipe sveta, za koju će nastupiti kao izmena na poslednjem turniru godine - BLAST Premier World Final 2022.

Podsetimo, k0nfig je izbačen iz Astralisa nakon što se tokom ESL Pro Lige potukao sa obezbeđenjem jednog noćnog kluba na Malti, što je rezultovalo povredama zbog kojih je bio sprečen da igra za tim. Danac je u više navrata uputio javno izvinjenje navijačima i rekao da će dati sve od sebe da se što pre vrati igranju, a bolju priliku od ove koja mu se ukazala teško da je mogao da dobije.

Naime Martin „stavn“ Lund je zatražio odmor tokom praznika, Heroic mu je izašao u susret i pozvao k0nfiga da zaigra umesto njega tokom BLAST-a.

Heroic na BLAST Finals dolazi sa nedavno osvojenim trofejem na finalu jesenjeg BLAST turnira, a malo pre toga su postali Rio Major vicešampioni, što je bilo dovoljno da prestignu konkurenciju i nađu se na vrhu tabele HLTV svetske rang liste.

BLAST Premier World Final 2022 je na programu od 14. do 18. decembra, čime će ujedno biti stavljena tačka na 2022. godinu kada je reč o CS:GO esportu.

Komentari

Vaš komentar