BLAST: G2 Esports i FaZe Clan u borbi za opstanak, EG ispao

CS-GO 17. jun. 202111:43 > 11:50
Podeli:
ESL

Drugi dan BLAST Premier Spring Finals turnira nam je doneo tri izuzetno uzbudljiva meča. BIG i Na'Vi su savladali G2 odnosno FaZe, dok su Ninjas in Pyjamas izbacili Evil Geniuses sa takmičenja.

G2 Esports je došao na BLAST kao jedan od glavnih favorita nakon serije top 4 finiša na velikim turnirima. Od njih se očekuje da uz Gambit i Na’Vi najžešće krenu u pohod na titulu, ali su se sapleli već u prvom kolu zahvaljući veoma dobroj igri igrača BIG-a.

BIG je otvorio Dust2 čvrstom odbranom na CT strani zahvaljući tome što je Florian „syrsoN“ Rische odlično pogađao. G2 je uspeo delimično da se povrati na startu drugog poluvremena, ali onda na scenu stupa Johannes „tabseN“ Wodarz i predvodi BIG do 16-11 pobede.

Audric „JaCkz“ Jug i Nemanja „huNter-“ Kovač su prednjačili po fragovima u ekipi G2 kada je Mirage došao na red i odličim plejevima omogućavaju svom timu da izjednači rezulatom 16-7.

Vertigo je odlučivao pobednika, a ovoga puta se istakao Ismailcan „XANTARES“ Dortkardes sa 31 fragom, 123.7 štete po rundi i 1.92 rejtingom. Dugo XANTARES nije ovako odigrao protiv nekog od najboljih timova sveta, ali se i pored toga G2 dobro držao ali dalje od 10-16 nisu mogli.

Povratak Olofa „olofemister“ Kajbjera u redove ekipe FaZe Clan je propraćen neverovatnim mečom protiv Na’Vi. FaZe je prvi došao u prednost 16-9 trijumfom na novoj mapi Ancient, a onda su usledile dve mape koje su se završile identičnim 16-14 rezultatom u korist ruske ekipe.

FaZe je bio izuzetno blizu velike pobede ali su oba puta u ključnim momentima gubili runde koje ne bi smeli da izgube, zbog čega njihovi navijači sa pravom mogu biti tužni zbog ishoda meča. Sa druge strane FaZe je pokazao veliki potencijal, ali nažalost po njih danas od 12:30 igraju u borbi za opstanak protiv G2 Esportsa koji nisu pobedili u Bo3 meču preko godinu dana.

Nikola „NiKo“ Kovač će još jednom zaigrati protiv svog bivšeg tima, a ko nas napušta nakon današnjeg meča možete saznati uz direktan prenos na Sport Klub Esports tv kanalu.

Komentari

Vaš komentar