BLAST: Gambit čeka pobednika meča G2 – NaVi u finalu

CS-GO 20. jun 202113:23 > 13:32
G2 Esports
G2 Hunter

Stigli smo i do konačnog raspleta BLAST Premier Spring Finals 2021 turnira. Gambit je u finalu pobedničkog baraža savladao Natus Vincere i postao prvi učesnik finala u kom večeras očekuje boljeg iz okršaja G2 Esportsa i Na'Vi.

Gambit je uspeo da se osveti Na’Vi za poraz u finalu prolećnog DreamHack Mastersa čime su izborili šesto uzastopno finale na velikim CS:GO turnirima. Jasno je da nas očekuje izuzetno finale ko god u njemu zaigra sobzirom da su preostale tri ekipe na turniru u top 4 timova sveta na HLTV rang listi, a ko će ići na Gambit zavisi od ishoda okršaja između G2 i Na’Vi koji u direktnom prenosu na Sport Klub Esports TV kanalu i Fortuna Esports Jutjubu možete pratiti od 15:30.

Gambit je slavio 2-1 u ruskom derbiju, a prva mapa je donela i najviše uzbuđenja. Gambit je odneo 16-14 pobedu na Dust2, mapi na kojoj su oba tima pobeđivala na smenu ali je na samom kraju Gambit bio odlučniji. Na’Vi uzvraća ekspresnom 16-7 pobedom na mapi Ancient, ali im je izgleda nakon toga ponestalo gasa.

Mirage je odlučivao pobednika, a na njemu Gambit pravi 7-0 seriju na startu koju su pretvorili u 12-3 prednost na povluremenu, što je bilo dovoljno za ubedljivu 16-7 pobedu na kraju.

Sjajan meč su odigrali i G2 Esports i Ninjas in Pyjamas, a na kraju je G2 slavio nakon produžetka odlučujuće treće mape. Braća Kovač su još jednom predvodili G2 do pobede prednjačivši u fragovima, huNter- je završio meč sa 74 fraga, a NiKo sa dva manje. G2 je otvorio meč 16-11 pobedom na Dust2, da bi NiP izjednačio rezultatom 16-13 na Nuke.

Inferno je još jednom pružio pravi spektakl za gledanje. Imao je G2 čak pet meč poena pri rezultatu 15-10, ali se Šveđani nisu predvali i uspevaju da izbore produžetke. Ipak, G2 se raspucao i uspeva da uzme sve tri runde na CT strani, da bi potom u odlučujućoj šestoj rundi nastavka došli do pobede i rezultatom 19-17 stavili tačku na meč.

G2 Esports će danas imati izuzetno težak zadatak da zaustavi Na’Vi koji ih je pobeđivao u poslednja četiri meča koji su ovi timovi odigrali, ali ako pruže partiju kao protiv Ninjas in Pyjamas, možda konačno prekinu kletvu top 4 finiša.

Pobedik će od 19:30 igrati za titulu prolećnog šampiona BLAST-a protiv trenutno najboljeg tima sveta – Gambita.

Komentari

Vaš komentar