BLAST Premier Spring Showdown: Izvučeni parovi

blast

BLAST je otkrio parove prvog kola finalnog kvalifikacionog turnira za BLAST Premier Spring na kom će se 16 timova boriti za dva mesta koja vode u glavnu fazu takmičenja.

Nakon što je nekoliko favorita podbacilo u prvom delu takmičenja, došli smo do toga da na Showdown turniru gledamo neke od najboljih timova sveta kao što su Astralis, Vitality i G2 Esports. Ovo samo po sebi govori koliko će jaka biti konkurencija za top 2 finiš, a evo i kako će izgledati borba u baražu.

Kao što možemo videti na turniru neće biti gubitničkog baraža odnosno igra se po sistemu eliminacija, što znači da će potencijalno već u drugoj rundi G2 igrati protiv Astralisa nakon čega će se jedan od favorita oprostiti od takmičenja.

U njihovom delu žreba se nalaze još i Team Spirit i Team Liquid od kojih se očekuju pobede u prvoj rundi, a ova četiri tima bi trebala da vode glavnu reč za prolaz dalje.

U drugom delu baraža kao favoriti se izdvajaju Vitality, FURIA, Gambit i Heroic. Poput Team Spirita, Gambit i Heroic su u odličnoj formi i postižu sjajne rezultate zbog čega nas i ovde očekuje neizvesna borba.

Mečevi će se kao i do sada prenositi na Sport Klub Esports televiziji i Fortuna Esports Jutjubu, ali treba napomenuti da zbog poklapanja sa LoL turnirom EU Masters u petak 16. aprila gledamo jedan umesto dva Bo3 meča.

BLAST Premier Spring Showdown počinje u utorak 13. aprila.