BLAST Premier: Trijumf G2 na startu, slavio i Astralis

Podeli:
BLAST Pro Series

G2 esports je uspešno započeo pohod na BLAST Premier Global Finals trofej pobedivši nezgodni brazilski sastav FURIA rezultatom 2-1 u prvoj rundi takmičenja, dok je identičnim rezultatom do pobede došao i Astralis protiv EG-a.

G2 Esports je ušao kao veliki favorit u meč protiv ekipe koja je igrala sa izmenom, ali je i pored promene u sastavu FURIA odigrala na izuzetno visokom nivou.

Mladi Lucas „honda“ Cano je pokazao da je veliki potencijal, ali nije FURIA imala dovoljno snage da zaustavi raspucanog Nikolu „NiKo“ Kovača koji je završio meč sa 70 fragova, 93.7 štete po rundi i 1.31 rejtingom.

FURIA je odlično otvorila inferno i povela minimalnom razlikom na poluvremenu, ali se G2 u nastavku povratio i slavio 16-12. Mirage je doneo pregršt uzbuđenja i ova mapa je trajala svih 30 rundi, a FURIA je uspela da u poslednjoj rundi regularnog dela mape slavi i poravna ukupni skor na 1-1.

Nuke je odlučio pobednika, a ovoga puta je G2 taj koji je diktirao tempo igre u drugom poluvremenu i odličnom 8-3 T stranom uspeli su da obezbede 16-10 pobedu kojom su zakazali veliki derbi u drugoj rundi protiv Astralisa.

Kada je reč o danskoj ekipi, ona je došla do ubedljivog trijumfa protiv sastava Evil Geniuses. Iako su izgubili Inferno rezultatom 16-14 nakon sjajne igre protivnika, Astralis je potpuno skršio otpor rivala u nastavku meča što najbolje oslikava rezultat naredne dve mape (16-8 Overpass, 16-6 Vertigo).

Astralis i G2 će se sastati 21. januara od 16:30, a danas su na programu sledeći mečevi:

13:30 Vitality – Complexity
16:30 Na’Vi – Liquid
19:30 EG – FURIA

Komentari

Vaš komentar