BLAST Spring: BIG i NiP prošli dalje, debakl Astralisa

CS-GO 7. feb 202119:19 > 19:241 komentar
DreamHack Flickr

Rasplet grupe A na BLAST Premier Spring turniru je doneo radost nemačkim i švedskim navijačima nakon što su BIG i Ninjas in Pyjamas uspeli da obezbede vodeće pozicije koje su im donele prolaz u drugu fazu takmičenja.

Ninjas in Pyjamas nisu bili favoriti na papiru za prolaz dalje nakon iznenadne promene u startnoj postavi samo par dana pred početak turnira, kada se ekipi pridružio igrač njihove akademije Erik „ztr“ Gustaffson. Njegov debi u dresu NiP-a protiv slavnog Astralisa je protekao na najbolji mogući način, Nindže su upisale pobedu, da bi potom u drugom kolu savladali BIG čime su osigrali top 2 plasman i prolaz dalje.

Astralis se pobedom protiv OG-a u borbi za opstanak izborio za odlučujući meč u kom ih je čekao BIG, tim protiv koga su imali polovičan učinak krajem prošle godine, a ovoga puta je nemačka ekipa bila ta koja je slavila rezultatom 2-0 (16-14 Vertigo, 16-8 Inferno).

Astralis i OG će sada morati da se izbore za svoje mesto na završnom turniru preko BLAST Showdowna, a u borbi za prvo mesto u grupi i dodatnu zaradu BIG je uspeo da se osveti NiP-u za poraz u drugom kolu i još jednom 2-0 pobedom nagoveste da će i ove godine biti jaka konkurencija preostalim vodećim timovima sveta.

Komentari

Vaš komentar