BLAST Spring: EG izbacio G2 Esports, Complexity prvi u grupi

CS-GO 11. feb. 202112:36 > 13:031 komentar
Podeli:
Starladder Flickr

G2 Esports nije uspeo da obezbedi plasman u drugu fazu BLAST Premier Spring 2021 takmičenja nakon što su u odlučujućem meču za prolaz izgubili od ekipe Evil Geniuses, a uz EG dalje ide Complexity kao prvoplasirani tim u grupi B.

Iako je G2 uspeo da savlada EG u prvoj rundi takmičenja, američka ekipa je uspela da im se revanšira u borbi za prolaz dalje. Nakon što su izbacili Vitality, Evil Geniuses je uspeo da savlada još jedne favorite u grupi zahvaljući ubedljivoj pobedi na mapi Nuke.

EG je poveo 1-0 preko njihovog pika, mape Train, gde su čvrstom odbranom nadoknadili minimalni zaostatak iz prvog dela igre i došli do 16-12 trijumfa. G2 je uspeo da odgovori kada je na red došao Vertigo, ali je potpom usledila potpuna katastrofa na Nuke.

Nikola „NiKo“ Kovač je završio treću mapu sa samo pet fragova, ali je njegova slaba partija ostala u senci najlošijeg performansa Kenny „kennS“ Schruba u njegovoj karijeri. Slavni Francuz je završio mapu sa 3-20 skorom, samo 21.2 štete po rundi i neverovatnim 0.17 rejtingom. Ni 25 fragova Nemanje „huNter-“ Kovača nisu bili dovoljni da spreče ubedljiv 16-5 poraz i pošalju G2 u BLAST Spring Showdown, gde će se boriti protiv između ostalog i Astralisa za samo dva slota koja vode na BLAST Premier Spring Finals.

Od petka gledamo mečeve grupe C koju od 16:30 otvaraju aktuelni BLAST šampion Na’Vi i MiBR, dok od 19:30 Russel „Twistzz“ Van Dulken igra protiv svog bivšeg tima Liquida. Oba meča možete gledati u direktnom prenosu na Sport Klub Esport TV kanalu i Fortuna Esports Jutjubu.

Komentari

Vaš komentar