BLAST: Vitality pregazio BIG, Astralis nadigrao NaVi

CS-GO 13. dec. 202012:151 komentar
Podeli:
BLAST Pro Series

Team Vitality je prvi tim koji je obezbedio plasman u veliko finale BLAST Premier Fall Finalsa nakon što su u finalu pobedničkog baraža pobedili BIG, dok je Astralis izborio plasman u top 3 pobedom protiv ekipe koja ih je savladala na startu šampionata.

Trenutno najbolje rangirani tim sveta po HLTV rang listi, Vitality, je slabo počeo meč protiv nemačke ekipe BIG koja ih je savladala 16-9 na Vertigu. Činilo se da je BIG na pragu još jednog velikog iznenađenja, ali potom sledi preokret kakvom se nisu mogli nadati ni najvatraveniji navijači francuske ekipe.

Vitality je potpuno pregazio BIG u nastavku igre prepustivši protivnicima samo tri runde na naredne dve mape, uz 16-1 pobedu na Infernu i 16-2 na Dust2. BIG nije bilo toliko lošiji tim kao što rezultat možda nagoveštava, ali jednostavno sve neizvesne runde su išle Vitality timu i BIG ni u jednom trenutku nije uspeo da im razbije ekonomiju i proba da se vrati u meč.

U velikom derbiju donjeg baraža Astralis je zaustavio Natus Vincere došavši do slatke osvete za poraz u prvom kolu takmičenja. Tada je Na’Vi igrao mnogo uigranije, dok su ovog puta Aleksandr „s1mple“ Kostyliev i Denis „electronic“ Sharipov morali da nose ceo tim. Astralis je znao da iskoristi slabe karike u protivničkoj ekipi, s1mple ni sa 33 fraga i 1.82 rejtingom nije uspeo da spase svoj tim od 16-11 poraza na Infernu, dok je na mapi Train situacija bila još gora.

Ilya „Perfecto“ Zalutskiy je bio potpuno pritisnut od strane Danaca i Train završava sa 4-21 skorom uz mizerni 0.31 rejting. Sa samo dva raspoložena igrača ruski tim nije mogao da parira uigranoj mašineriji Astralisa i ovoga puta moraju da se zadovolje četvrtim mestom na turniru.

Danas će od 16:30 BIG i Astralis igrati svoj prvi meč u 2020. godini, što zvuči potpuno neverovatno kada se uzme u obzir koliko često neki top timovi igraju međusobno, ali kao što je kapiten Astralisa izjavio u intervjuu posle meča, ove godine je čest bio slučaj da je Astralis igrao slabije na turnirima na kojima je BIG bio dobar, i obrnuto, zbog čega im je polazilo za rukom da se mimoiđu.

Od 20:30 gledamo veliko finale u kom će Team Vitality dočekati pobednika meča BIG – Astralis, a oba duela možete pratiti u direktnom prenosu na našem TV kanalu i Fortuna Esports Jutjubu.

Komentari

Vaš komentar