Bugari pobedili Cloud9 za plasman na DreamHack Masters

Podeli:
Fortuna eSports

Bugarski CS:GO miks za koji nastupaju popularna imena kao što su Viktor "v1c7oR" Dyankov, Kamen "bubble" Kostadinov i Simeon "dream3r" Ganev je napravio veliki iznenađenje savladavši OG i Cloud9 u finišu kvalifikacija za predstojeći DreamHack Masters Spring 2021.

Trio koji je na okupu još od 2014. godine i koji je zajedno nastupao pod imenima GPlay.bg, Mortal Kombat, E-Frag.net Esports Club, The Imperial i Windigo Gaming je tokom prošle godine nakon kraće pauze ponovo postao aktivan. Dodavši Martina „Mar“ Kuymdijeva koji je najpoznatiji po igranju za FATE Esports i Hristiyan „REDSTAR“ Pironkova koji je igrao za BPro i BLUEJAYS, oformili su petorku koja je igrala mnoge kvalifikacije, ali bez uspeha – sve do sada.

Put do karte za DreamHack Masters Spring 2021 je bio izuzetno dugo. Sastav koji je nastupao pod imenom VOYVODA je morao proći kroz otvorene kvalifikacije da bi se našao u top 8 i zatvorene kvalifikacije u kojima obezbeđena tri slota za najbolje timove. Zatvoreni deo kvalifikacija su započeli porazom protiv Heroica koji je uz Complexity obezbedio prolaz dalje pobedama u gornjem baražu, dok su bugarski igrači morali da se bore protiv preostalih timova za treći slot u donjem baražu.

Prvo su morali da pobede kazahstansko-ruski miks K23, a potom su usledili izuzetno uzbudljivi mečevi protiv favorizovanih internacionalnih velikana OG i Cloud9.

Oba meča su bila izuzetno tesna. OG je poveo 16-11 na Mirage, ali se tim VOYVODA povratio i izjednačio 16-14 pobedom na Infernu, da bi potom slavili i na Dust2 16-13.

Protiv Cloud9 su poveli 16-14 pobedom na mapi Train, da bi potom izgubili 9-16 na Overpass. Legendarni Inferno je odlučivao pobednika, a kao i obično ova mapa nam je donela pravi spektakl ušavši u produžetke, gde su Bugari slavili rezultatom 19-16.

DH Masters Spring 2021 je na programu od 29. aprila do 9. maja a nagradni fond iznosi 250.000 dolara.

 

Komentari

Vaš komentar