CIS CS:GO timovi pokrenuli zajedničku tužbu protiv Akume

Podeli:
ESL

Učesnici EPIC Lige, Major kvalifikacija za CIS regiju, su zajedno zatražili od Valvea da izvrši temeljnu istragu u vezi potencijalnog varanje ekipe Akuma tokom ovog izuzetno bitnog takmičenja.

U otvorenom pismu Valveu 14 od 16 učesnika EPIC Lige je navelo da zahteva da se istraži da li je Akuma zaista dobijala informacije tokom zvaničnih mečeva. Akuma je napravila veliko iznenađenje osvojivši treće mesto na turniru, savladavši velikane CIS regije kao što su Natus Vincere i Virtus.pro.

Ubrzo nakon mečeva u kome su navijači sa čuđenjem ispratili poteze igrača Akume koji su i više navrata potpuno neočekivano reagovali (kao da su znali gde se protivnici nalaze), stigle su i glasine da su nepoznata lica imala pristup meču dok je igran i da su prenosili informacije igračima Akume.

EPIC Ligu je ispratilo nekoliko incidenata tokom turnira, što je zaista nedopustivo za takmičenje koje donosi RMR (Regional Major Rankings) bodove, a među njima se izdvajaju nesnimanje glasovne komunikacije timova, nekorišćenje softvera koji sprečava varanje i u nekim slučajevima i to da nije bilo minimum 30 sekundi razmaka između dešavanja u partijama i slanja informacija kupcima statistike (među kojima su mahom sajtovi za klađenje).

U međuvremenu trener Na’Vi Andrey „B1ade“ Gorodenskiy je gostovao na HLTV portalu gde je izjavio da je 100% uveren da je ekipa Akuma varala, a sa njegovim stavom su se složile mnoge ugledne ličnosti CS:GO esporta iz CIS regije.

Profesionalni CS:GO već neko vreme konstantno podleže skandalima, ali se čini da je kulminacija tokom Major kvalifikacija konačno otvorila oči koliko je toga trulo u ovom esportu. Glavni problem je to što Valve ne želi lično da preuzme upravljenje takmičenjima, a sa druge strane često daju organizaciju turnira kompanijama sa diskutabilnom reputacijom.

Komentari

Vaš komentar