Cloud9 raspustio CS:GO tim

Podeli:
DreamHack Flickr

Američka esport organizacija Cloud9 je danas izdala zvanično saopštenje da se do daljnjeg povlači iz CS:GO esporta.

Cloud9 je u septembru prošle godine najavio novi CS:GO projekat predvođenjem komentatorom Henry „HenryG“ Greerom. Takozvani „Kolosus“ je trebalo da za kratko vreme postane jedan od najboljih timova sveta, pompezno je svuda najavljivanj, na ugovore sa igračima je potrošeno više od šest miliona dolara, ali su na kraju rezultati potpuno izostali i nakon nešto više od šest meseci C9 je odlučio da stavi tačku na celu priču.

Projekat su od početka pratili problemi i čini se kao da je sam HenryG stavio preveliki pritisak na igrač obećavajući navijačima uspeh od samog starta. Već krajem decembra ekipu napušta trener Aleksandar „kassad“ Trifunović, a u januaru iz ekipe biva uklonjen i turski snajperista Ozgur „woxic“ Eker.

Ekipa je iznova i iznova gubila i to protiv mnogo slabijih i manje plaćenih sastava, a grupna faza ESL Pro Lige je ujedno bio i njihov poslednji turnir.

U saopštenju se navodi da je epidemija korona virusa pokvarila planove organizacije jer igrači nisu mogli da se okupe u zajedničkim trening centru C9 zbog čega nisu uspeli da uspostave visok nivo timske igre. Takođe se napominje i da će Cloud9 gledati da oformi ponovo američki tim kada uslovi za to budu ispunjeni, verovatno misleći na kraj epidemije i ponovno organizovanje LAN turnira.

CS:GO tim su činili:

Alex „ALEX“ McMeekin
Ricky „floppy“ Kemery
William „mezii“ Merriman
Patrick „es3tag“ Hansen
Erick „Xeppaa“ Bach

Chris „Elmapuddy“ Tebbit – trener

 

Komentari

Vaš komentar