Emi zvanično potpisao za FunPlus Phoenix

CS-GO 20. apr. 202118:37 > 18:44
Podeli:
DreamHack Flickr

Srpski CS:GO igrač Luka "emi" Vuković je kompletirao sastav FunPlus Phoenix, potvrdila je slavna kineska esport organizacija.

FunPlus Phoenix se našao u žiži interesovanja kada je prošle godine ulogu menadžera njihovih CS:GO i VALORANT ekipa preuzeo srpski esport stručnjak Petar „Peca“ Marković. Nekoliko meseci je trajala potraga za CS:GO ekipom, da bi 25. januara FPX i zvanično preuzeo sastav GODSENT-a.

Tada je na pozajmicu iz ekipe mousesports došao Chris „chrisJ“ de Jong, ali su pregovori oko njegovog prelaska za stalno propali. Pored njega FPX je razmatrao još dva igrača, jedan od njih je Finac Miikka „suNny“ Kemppi koji je na kraju formirao miks sa bivšom zvezdom Fnatica Robinom „flusha“ Ronnquistom.

Drugi igrač je našim navijačama dobro poznati emi, veteran domaće esport scene koji je svoju karijeru gradio preko ekipe iNation/Binary Dragons/Valiance/CR4ZY. Svoj najveći uspeh je postgao kao trener CR4ZY sa kojima je zauzeo top 12 finiš na StarLadder Berlin Majoru gde je CR4ZY zaustavljen u borbi za četvrtfinale od strane ekipe Na’Vi.

Ubrzo nakon toga ekipu preuzima c0ntact Gaming čiji je član bio sve do sredine oktobra prošle godine, a u novembru i decembru igra dva turnira sa ekipom GODSENT uključujući i zadovoljavajući top 4 finiš DreamHack Masters Winter turniru.

Emi će kao lider debitovati za FunPlus Phoenix u zatvorenim kvalifikacijama za IEM Summer 26. aprila, a u maju gledamo FPX u novom sastavu u prvom RMR kvalifikacionom turniru za predstojeći Major.

FunPlus Phoenix sada u punom sastavu izgleda ovako:

Martin „STYKO“ Styk
Pavle „maden“ Bošković
Luka „emi“ Vuković
Asger „farlig“ Jensen
Jesse „zehN“ Linjala

Jonatan „Devilwalk“ Lundberg – trener

Komentari

Vaš komentar