ESIC prosledio Valveu dokaze protiv Akume

Podeli:
ESIC
ESIC

Komisija za Esport Integritet ESIC (Esports Integrity Commision) je izdala zvanično saopštenje u kome navodi da je kontaktirala Valve i prosledila im dokaze u vezi potencijalnog nameštanja mečeva ekipe Akuma tokom CIS Major kvalifikacija - EPIC Lige.

U saopštenju se navodi da ESIC nije u mogućnosti da pokrene zvaničnu istragu pošto kompanija EPIC nije njihov član, zbog čega su sav prikupljeni materijal prosledili izdvaču CS:GO-a. ESIC je dobio dokaze od SBAN-a, mreže koja prati sumnjiva klađenja u esportu, nakon što je otkriveno da je Oleksandr Shyshko, bivši vlasnik ekipe Project X od koje je nastala Akuma, uložio veliki novčani iznos na međ između ekipa Virtus.pro i Akuma u kom je Akuma kao potpuni autsajder uspela da dođe do pobede.

ESIC navodi da postoje dokazi kako je neko ko nije trebao imao pristup podacima tokom samog meča što potvrđuje navode o varanju tokom EPIC Lige o čemu se već danima priča u CS:GO esport zajednici.

Oni su predložili svim organizatorima turnira koji su deo ESIC-a da ne dozvole igračima iz ekipe Akuma kao ni timovima koji su na bili koji način povezani za Shyshkovim da učestvuju na njihovim takmičenjima dok se istraga ne završi.

Komentari

Vaš komentar