FunPlus Phoenix savladao G2 u borbi za IEM Summer 2021

Podeli:
Starladder

U velikom balkanskom derbiju u kom smo gledali bivše saigrače u direktnom okršaju za odlazak na IEM Summer 2021, FunPlus Phoenix je uspeo da napravi iznenađenje i savlada favorizovani G2 Esports 2-1.

Domaći navijači su imali prilike da uživaju u pravom CS:GO spektaklu u okviru trećeg kola zatvorenih kvalifikacija za IEM Summer. Nakon što je FunPlus Phoenix savladao SKADE i BIG, na red je došao G2 koji je preskočio prvu rundu kvalifikacija, da bi u drugoj nadigrao mousesports.

Sa jedne strane braća Kovač i Nemanja „nexa“ Isaković, a sa druge ekipa koju kao menadžer predvodi Petar „Peca“ Marković i za koju je upravo na ovom turniru debitovao Luka „emi“ Vuković uz sve boljeg i boljeg Pavla „Maden“ Boškovića. Iako je G2 Esports po mnogima jedan od najboljih CS:GO timova sveta od kojih se očekuju titule, FPX je dokazao da može da se nosi sa njima, a u meču se posebno istakao finac Jesse „zehN“ Linjala sa 65 fragova i 1.47 rejtingom, kao i sa preko 100 štete po rundi.

FPX i G2 su razmenili udarce na prve dve mape. FPX je poveo 16-6 pobedom na mapi Train, dok je G2 pregazio rivale 16-3 kada je na red došao Mirage. FunPlus Phoenix je brzo poveo na odlučujućem Infernu, ali je G2 uspeo da se konsoliduje i smanji zaostatak na minimum do poluvremena. U nastavku FPX uspeva da pritisne protivnika igrajući T stranu i dođe do 16-11 pobede čime su obezbedili jedan od tri slota koja vode na završni turnir.

U drugom meču za prolaz dalje OG je uspeo da savlada Movistar Riders 2-0, dok se za finalni slot danas bore preostala četiri učesnika kvalifikacija. U prvim mečevima dana gledamo veliki derbi između ekipa FaZe Clan i G2 Esports kao i duel mousesports – Movistar Riders. Dok će pobednici ovih mečeva u međusobnom okršaju odlučiti ko uz OG i FunPlus Phoenix ide dalje.

Komentari

Vaš komentar