FURIA izbacila G2 Esports sa PGL Antwerp Majora

CS-GO 17. maj. 202219:27 > 19:47
Podeli:
G2 Esports NiKo
G2 NiKo

G2 Esports nije uspeo da se plasira u plejof završnicu PGL Antwerp 2022 Majora nakon što su izgubili odlučujući meč protiv brazilske ekipe FURIA rezultatom 1-2 (12-16 Vertigo, 16-14 Inferno, 11-16 Ancient).

I pored izuzetno kvalitetnih igrača u svojim redovima, G2 tokom Majora nije uspeo da iskoristi svoj potencijal zahvaljući velikom broju taktičkih grešaka, što je bio slučaj i u današnjem meču. Ponovo je problem bila loša forma zvezde tima Nikole „NiKo“ Kovača, a kada se uzme u obzir i da je novajlija u ekipi Aleksi „Aleksib“ Virolainen često promašivao krucijalne fragove, ne čudi što je tim iskusan kao FURIA znao to da iskoristi.

Meč je otvoren na Vertigu, piku Brazilaca, koji je FURIA zahvaljući jakoj odbrani u drugom delu igre uzela 16-12, iako je G2 vodio 8-7 na poluvremenu. Usledio je Inferno gde smo gledali mnogo neizvesniju mapu nego što smo očekivali. G2 je nekada bio poznat po ovoj mapi, ali sada su se mučili sa protivnicima sve do 30. runde kada dolaze do 16-14 pobede.

Anicent je odlučivao pobednika, a na njemu FURIA uspeva da uzme 5 rundi u prvom delu igre na objektivno težoj T strani. U nastavku Audric „JACKZ“ Jug pravil kardinalnu grešku prilikom 1 na 1 borbe u pištolj rundi, a to je bila tek prva u nizu grešaka koje su se ređale za G2.

Epilog toga je da FURIA uzima 11 od 12 narednih rundi i odnosi 16-11 pobedu na trećoj mapi za ukupan trijumf 2-1. FURIA je na kraju dana bila bolji tim, odnose zasluženu pobedu i prolaz dalje, a G2 će morati da definiše gde su najviše grešili i promeni to ukoliko žele da se vrate u vrh CS:GO esporta, što se i očekuje od tima u koji je uloženo mnogo resursa.

Komentari

Vaš komentar