G2 savladao FaZe u velikom derbiju Major kvalifikacija

Podeli:
G2 NiKo
G2 NiKo

Nikola "NiKo" Kovač se još jednom susreo sa svojim bivšim timom, ovoga puta ulog je bio plasman u drugu rundu Flashpoint 3 turnira.

Flashpoint 3 je zvanični RMR (Regional Major Rankings) turnir, koji sa sobom donosi važne bodove za kvalifikaciju na naredni CS:GO Major. U evropskom izdanju turnira gledamo 16 ekipa, minimum koji svaki učesnik dobije je 250 poena, dok će pobednik odneti velikih 1.600 RMR bodova.

Turnir se igra po sistemu baraža sa duplim eliminacijama, što znači da je pritisak pred meč bio malo manji jer poraz nije značio i automatsko ispadanje, ali kada se uzme u obzir izuzetno jaka konkurencija na takmičenju definitivno ne želite da već nakon prvog kola igrate za opstanak.

Koliku želju za pobedom oba tima imaju videli smo već od starta prve mape Train koja je bila pik G2 Esportsa. FaZe je uspeo da uzme solidnih 9 rundi na CT strani u prvom delu igre, ali se ispostavilo da to ipak nije dovoljno. Ključni momenat prve mape se odigrao pri rezultatu 14-10 za G2 kada Francois „AmaNEk“ Delaunay izlazi kao pobednik iz prelepe 1 na 2 situacije i sprečava FaZe da se potpuno vrate u igru.

Potom je usledila spektakularna borba na mapi Mirage u kojoj smo gledali čak tri produžetka. Povo je FaZe vodio na poluvremenu, ali je G2 u nastavku dobijao ključne runde što im je donelo meč poen u poslednjoj rundi, ali je FaZe uspeo da izbori produžetke. Marcelo „coldzera“ David je briljirao tokom cele mape i sa 46 fragova je igrao ključnu ulogu u 25-22 pobedi svog tima.

Inferno je odlučio pobednika, ali na njemu nismo videli borbu kao na prve dve mape. Činilo se da FaZe igra 4 na 5 usled izuzetno slabe partije kapitena Finna „karrigan“ Anderesena koji je završio mapu sa samo 5 fragova i 0.31 rejtingom. Zbog toga i ne čudi da je G2 došao do ubedljive 16-8 pobede, a NiKo je završio meč sa 87 fragova i 1.33 rejtingom.

G2 Esports će u narednom kolu igrati protiv Heroica, dok će se FaZe u borbi za opstanak sastati sa ekipom Sprout.

 

Komentari

Vaš komentar