Gambit osvojio IEM Katowice 2021

Gambit
Gambit

Gambit je došao do pobede u velikom finalu velikog CS:GO turnira IEM Katowice savladavši Virtus.pro 3-1.

Prvi veliki turnir u ovogodišnjoj takmičarskoj sezoni je zasluženo pripao Gambitu, iako je ruska ekipa bila jedan od najvećih autsajdera na takmičenju. Ispostavilo se da je mladi sastav Gambita pojačan kazahstanskim veteranom Abay „Hobbit“ Khasenovim došao spreman da se nosi sa najvećim ekipama, a na kraju je upravo Hobbit stavio tačku na takmičenje maestalnim ličnim učinkom u finalu.

Da bi uopšte došli do glavnog turnira Gambit je prvo morao da prođe kroz kvalifikacije, a kada je došao red na grupnu fazu takmičenja izgubili su u prvom kolu od američkog sastava Evil Geniuses, što je značilo da će morati da pobede tri uzastopna meča kako bi došli do plejofa. Redom su padali favorizovani timovi mousesports, Heroic i G2 Esports, a potom je usledila i neverovatna pobeda protiv prošlogodišnjeg šampiona Na’Vi.

Gambit je sva tri meča u plejofu igrao CIS derbije, a nakon što su savladali Natus Vincere u polufinalu su bili bolji od Team Spirita. Virtus.pro je u drugom polufinalnu nadigrao Team Liquid što je značilo da će trofej i zasigurno otići u CIS regiju.

Finale se igralo na tri dobijene mape, što je značilo da su timovi mogli banovati samo po jednu mapu. Gambit je uklonio Inferno, dok se VP odlučio za Nuke. Gambit je potom odabrao Vertigo i Train, a Virtus.pro se odlučio za Dust2 i Overpass, što znači da je Mirage ostao kao peta potencijalno odlučujuća mapa.

Ipak, do pete mape nismo došli. Iako je Gambit izgubio 14-16 svoj pik Vertigo, u nastavku meča su preuzeli kontrolu i došli do ubedljive pobede. Na Dust2 su poveli 9-6 da bi potom vezali sedam uzastopnih rundi za 16-6 trijumf, sličnu, samo još ubedljiviju pobedu smo videli na mapi Train gde su slavili 16-4, da bi nam Overpass ponovo doneo mnoštvo uzbuđenja, ali Virtus.pro ipak nije uspeo da izbori petu mapu i Gambit je 16-12 trijumfom stavio tačku na finale.

Hobbit je finale završio sa 90 fragova i 106 štete po rundi uz 1.40 rejting, a njegov tim je za pobedu inkasirao 400.000 dolara, uz 1.800 ESL Pro Tour poena i 3.200 BLAST Premier bodova.

Komentari

Vaš komentar