Heroic savladao Gambit u finalu ESL Pro Lige

CS-GO 12. apr 202119:17 > 13. apr 2021 11:482 komentara
Podeli:
Heroic
Heroic

Heroic je osvojio 13. sezonu CS:GO ESL Pro Lige pobedivši Gambit rezultatom 3-2 u velikom finalu.

U finalu 13. sezone elitnog takmičenja smo gledali dva tima koja su najviše pokazala tokom celog turnira. Obe ekipe su ostvarile maksimalni 5-0 skor u grupama, da bi potom bez izgubljene mape u plejofu stigli do finala. Heroic je prvo savladao Ninjas in Pyjamas, a potom i brazilski sastav FURIA, dok je Gambit bio bolji od Astralisa i NiP-a.

Iako smo navikli da gledamo Inferno kao odlučujuću mapu, ovoga puta ona je otvorila meč, a Heroic je prvi poveo u ukupnom skoru i to tek nakon produžetaka rezultatom 19-17. Gambit silovito uzvraća na mapi Vertigo i nakon 12-3 poluvremena izjednačuju bez izgubljene runde u nastavku.

Potom je usledila najneizvesnija mapa finala – Train, na kojoj smo gledali ukupno 54 runde, a Heroic je ponovo poveo i to tek nakon četvrtog produžetka. Ali Gambit je dokazao zašto je jedan od najboljih timova sveta i uspevaju da se povrate u nastavku i još jednom poravnaju rezultat nakon 16-10 pobede na mapi Overpass, nakon čega je usledio odlučujući Mirage.

Ovoga puta Heroic je odlično odigrao odbranu i prepustio protivnicima samo dve runde u prvom poluvremenu. U nastavku dolaze do 15-6 prednosti i u toj sada već epskoj 22. rundi Casper „cadiaN“ Moller pravi jedan od najboljih plejeva ikada viđenih u ovom esportu i u situaciji 1 na 4 dolazi do spektakularne pobede koja je Heroicu donela prvi veliki trofej od kako nastupaju u ovoj postavi.

Komentari

Vaš komentar