IEM Cologne 2021 G2 Esports i Gambit overili karte za plejof

Podeli:
G2 NiKo i huNter
G2

Gambit i G2 Esports su prva dva tima koja su izborila plasman u završnu fazu IEM Cologne 2021 CS:GO turnira. Gambit je nakon preokreta savladao Ninjas in Pyjamas, dok je G2 koji je takođe izgubio prvu mapu demolirao BIG u nastavku meča za prolaz dalje.

Dva najveća favorita grupe A su ispunila očekivanja nakon drugog dana glavne faze turnira. Ninjas in Pyjamas su protiv Gambita demonstrirali da su trenutno jedan od najboljih timova sveta na mapi Ancient pobedivši rezultatom 16-10, ali ih je Gambit ubrzo nakon toga podsetio zašto su tim sa najviše trofeja u 2021. godini.

Šveđani su na Infernu uzeli samo pet rundi, dok je na Dust2 rezultat iznosio 16-8 za rusku ekipu.

Sličan epilog smo videli i u okršaju ekipa BIG i G2. BIG je uspeo da trijumfuje na svom piku Dust2 rezultatom 16-8, iako je G2 dan ranije demonstrirao odličnu igru na ovoj mapi na startu turnira.

Ipak u nastavku smo gledali samo jedan tim i G2 Esports dokazuje da su trenutno jednostavno klasu iznad BIG-a. Ukupnim rezultatom 32-5 na naredne dve mape (Mirage 16-1, Inferno 16-4) G2 je overio svoju kartu za plejof i sada im ostaje da probaju da savladaju Gambit koji im je već neko vreme nerešiva enigma, kako bi zauzeli prvo mesto u grupi A i obezbedili direktan prolaz u polufinale.

U borbi za opstanak grupe A Team Liquid je nakon maratonske treće mape slavio 28-25 na Infernu protiv mousesportsa koji je uz Complexity prvi tim koji napušta glavnu fazu turnira u Kelnu. Complexity je vodio 1-0 protiv Virtusa, ali je VP uspeo da preokrene rezultat i odnese trijumf u drugoj i trećoj partiji (6-16 Mirage, 19-15 Dust2, 16-13 Overpass).

U današnjim mečevima grupe sastaju se BIG i Team Liquid, odnosno Ninjas in Pyjams i Virtus.pro. Pobednici ovih mečeva će u međusobnom okršaju odlučiti trećeg plejof putnika iz grupe A.

Kada je reč o grupi B danas će se u njoj za prolaz dalje boriti Na’Vi i Vitality, a potom i Astralis i Heroic, dok u borbi za opstanak igraju Renegades – FURIA i FaZe Clan – Team Spirit.

Komentari

Vaš komentar