IEM Cologne 2021: NiP, Vitality, FaZe i BIG prošli dalje

Podeli:
FaZe
FaZe

Nakon prvog dana plejin faze IEM Cologne 2021 četiri tima su obezbedila plasman u glavnu fazu takmičenja - Ninjas in Pyjamas, Team Vitality, FaZe Clan i BIG.

U drugom kolu plejin faze imali smo priliku da gledamo prve Bo3 mečeve na turniru, izuzetno važne mečeve čiji je ulog bio prolaz dalje i izbegavanje najjačih protivnika u glavnom delu takmičenja.

Prvo od osam mesta su zauzeli Ninjas in Pyjamas koji su savladali mousesports 2-0 (16-8 Mirage, 16-11 Ancient). Šveđani igraju kao preporođeni od kako je u ekipu stigao Nicolai „device“ Reedtz i ne samo da se njihov prolaz dalje nije dovodio u pitanje, već su jedna od ekipa od koje se najviše očekuje u glavnom delu turnira.

Team Spirit i Team Vitality su odigrali izuzetno kvalitetan meč u kom smo gledali tri veoma neizvesne mape a na kraju su Francuzi slavili 2-1 (14-16 Dust2, 16-13 Mirage, 16-12 Nuke). Vitality je nakon promena u sastavu imao jedan teži period, ali čine se da stvari polako dolaze na svoje mesto i da počinju sve češće da pobeđuju u tesnim partijama.

Vitality
Vitality

Navijači ekipe FaZe Clan imaju razloga za slavlje. Njihovi miljenici su overili kartu za drugu fazu ubedljivom 2-0 pobedom protiv ekipe Complexity (16-13 Dust2, 16-6 Nuke). Iako je teško donositi bilo kakve zaključke nakon dva meča, evidentno je da igrači FaZe-a izgledaju uigrano i srećno i da mogu da izađu na kraj sa jakom konkurencijom.

Podsetimo, oni su u prvom kolu igrali protiv sastava Evil Geniuses, da bi sada savladali Complexity, dva tima koja redovno viđamo u završnicama velikih takmičenja. FaZe je prošao prvi test, ali sada ostaje da vidimo kakav otpor mogu da pruže najjačim timovima sveta.

Za kraj prvog dana prolaz je obezbedio i nemački BIG koji je nadigrao OG 2-0 (16-9 Dust2, 19-17 Mirage). Nemce je predvodio raspucani Nils „k1to“ Gruhne sa 57 fragova i 1.49 rejtingom, dok OG nije uspeo da spasi ni Valdemar „vlade“ Bjorn Vangsa koji je na drugoj mapi napravio čak 40 fragova.

U borbama za opstanak Team LDLC je izbacio Bad News Bears 2-0 pobedom, dok je identičnim rezultatom Renegades izbacio brazilski MiBR koji nastavlja sa katastrofalnim rezultatima na velikim turnirima zbog čega su ispali iz top 50 timova sveta.

Danas gledamo još dva meča u prvoj rundi gubitničkog baraža, Team One igra protiv nemačkog sastava Sprout, pobednikg tog meča za prolaz dalje igra protiv Spirita, dok će mousesports igrati protiv boljeg iz duela Evil Geniuses – Vici Gaming.

Pored toga poznata su i dva preostala para koja će se boriti za glavnu fazu turnira, Complexity igra protiv Team LDLC a OG dočekuje Renegades.

Komentari

Vaš komentar