IEM Cologne: Astralis i Heroic zakazali danski derbi

Podeli:
ESL

Pobedama u mečevima prvog kola grupe B danske ekipe su zakazale veliki derbi u narednoj rundi. Astralis je nakon žestoke borbe savladao FaZe Clan 2-0, dok je Heroic pobedio Team Spirit rezultatom 2-1.

Astralis i FaZe su odigrali meč za pamćenje, meč u kom je FaZe bio vrlo blizu velikog povratka ali je u odlučnim trenucima Astralis ipak bio bolji. Danci su otvorili Dust2 11-4 prednošću na poluvremenu koju su kasnije uvećali na 14-5, ali je FaZe uspeo da veže osam rundi i potpuno se vrati u prvu partiju. Ipak dalje od 13. runde nisu mogli i Astralis odnosi 16-13 pobedu.

U drugoj partiji Astralis je podsetio zašto je jedno vreme bio nepobediv na Nuke, uspeli su da stignu do meč poena iako su gubili 4-11 na poluvremenu, ali je FaZe uspeo da izbori produžetke. Trebala su čak tri produžetka da Astralis konačno dođe do 25-22 pobede i donese veliko olakšanje svojim navijačima.

Meč između ekipa Heroic i Team Spirit je bio još neizvesniji. Oba tima su trijumfovala na pikovima protivnika (16-13 Overpass, 12-16 Nuke), da bi na kraju nova mapa Ancient odlučila pobednika i to tek nakon drugog produžetka. Heroic je odneo pobedu konačnim rezultatom 22-19 i sada će imati priliku da još jednom potvrde da su trenutno najbolji i najuigraniji danski tim.

Komentari

Vaš komentar