IEM Cologne: Astralis i NaVi u plejofu, kraj za NiP i Liquid

Podeli:
ESL

Astralis i Natus Vincere su prva dva tima iz grupe B koja su obezbedila prolaz dalje, nakon što je Astralis slavio protiv Heroica u danskom derbiju, dok je Na'Vi savladao Team Vitality.

Team Vitality je pokazao veliki napredak u igri u poslednjih nekoliko nedelja, ali to još uvek nije dovoljno da se pobedi drugi najbolji tim sveta, pogotovo kada je ceo Na’Vi razigran. Francuzi su poveli 16-14 pobedom na Overpassu, ali je Na’Vi potom potpuno preokrenuo rezultat (16-5 Nuke, 16-10 Mirage).

Za razliku od njih Astralis je uspeo da pobedi Heroic koji je slavio u prethodna tri okršaja ovih timova. Ovoga puta je najtrofejniji CS:GO tim svih vremena bio spremniji a posebno se istakao Peter „dupreeh“ Rasmussen sa +20 K/D skorom, 90 štete po rundi i 1.41 rejtingom. Astralis je poveo 16-11 pobedom na Infernu, a potom su osvojili i Overpass 16-12.

U prvom kolu gubitničkog baraža grupe B FURIA je savladala Renegades 2-0, dok je FaZe Clan izbacio Team Spirit 2-1 pobedom.

Danas se sastaju Heroic i FURIA, a potom i Team Vitality i FaZe Clan, da bi nakon toga pobednici ovih mečeva igrali za finalni slot u plejofu.

Kada je reč o grupi A tamo će BIG i Virtus.pro odlučiti o trećem putniku u četvrtfinale iz ove grupe. BIG je u drugom kolu gubitničkog baraža pobedio Team Liquid 2-0 a Virtus.pro je uspeo da savlada nezgodnu ekipu Ninjas in Pyjamas koja je došla u Keln sa velikim ambicijama.

Podsetimo u grupi A o prvom mesto će odlučivati Gambit i G2 Esports, a pobednik ovog meča kao i pobednik duela Na’Vi – Astralis ide direktno u polufinale turnira.