IEM Cologne: G2, NaVi, Vitality i BIG startovali pobedama

Podeli:
G2 IEM Cologne
G2

U preostalim mečevima prvog dana grupne faze IEM Cologne 2021 do važnih pobeda su došli G2 Esports i BIG u grupi A, odnosno Natus Vincere i Team Vitality u grupi B u kojoj su ostala još dva meča da se odigraju pre završetka prvog kola.

Nakon što su Gambit i Ninjas in Pyjamas otvorili takmičenje trijumfima gledali smo još četiri meča u Kelnu. G2 Esports je igrao protiv Complexity i uz dosta muke trijumfovali su na protivničkoj mapi odnevši pobedu na Vertigu u 30. rundi.

Potom je usledio Dust2 gde su braća Kovač nastavila da rešetaju protivnike i nakon sjajne T strane na kojoj su uzeli 11 rundi lako dolaze do 16-6 pobede. Nikola „NiKo“ Kovač i Nemanja „huNter“ Kovač su bili maestralni u ovom meču napravivši ukupno 101 frag na dve mape uz skoro 100 štete po rundi i 1.60 odnosno 1.49 rejtingom.

BIG je uspeo da izađe na kraj sa nezgodnom ekipom Virtus. pro koju su savladali 2-0 (16-13 Dust2, 16-12 Inferno). U redovima Nemaca najviše se istakao raspoloženi Johannes „tabseN“ Wodarz koji je završio meč sa 47 fragova, 109.8 štete po rundi i 1.34 rejtingom.

Renegades je uspeo da napravi iznenađenje i savlada moćni Na’Vi 16-10 na Infernu. Australijanci su odigrali sjajno u prvom poluvremenu u kom su poveli 11-4 da bi potom održavali prednost u nastavku igre sve do pobede.

Ali nakon toga nisu mogli da pariraju ekipi koju je predvodio Aleksandr „s1mple“ Kostyliev sa 72 fragova, 100 štete po rundi i 1.68 rejtingom i Na’Vi dolazi do lakih 16-6 i 16-4 pobeda na mapama Dust2 i Nuke.

Za kraj prvog dana pobedu je upisao i Team Vitality koji je nadigrao brazilski sastav FURIA 2-0. Čvrsta odbrana na Overpassu u drugom poluvremenu im je donela 16-10 pobedu na prvoj mapi, da bi potom uspeli da izađu kao pobednici na Nuke gde su slavili 16-14.

U današnjim mečevima za prolaz u plejof u grupi A će se boriti Gambit i NiP, odnosno BIG i G2 Esports, dok se u borbi za opstanak sastaju mousesports – Team Liquid i Virtus.pro i Complexity.

U grupi B danas su na programu preostala dva meča prvog kola u kom gledamo Astralis i FaZe Clan, odnosno Heroic i Team Spirit. Pobednici ovih mečeva će sutra igrati za prolaz dalje, kao i Na’Vi i Vitality koji su juče ostvarili pobede.

Komentari

Vaš komentar