IEM Cologne: G2 savladao Gambit za plasman u polufinale

CS-GO 11. jul. 202120:40 > 20:51
Podeli:
G2 Esports
G2 Esports

G2 Esports je došao do velike pobede u borbi za prvo mesto grupe A protiv najboljeg CS:GO tima planete što im je donelo direktan plasman u polufinale IEM Cologne 2021 turnira.

Gambit je ove godine u nekoliko navrata zaustavljao G2 na velikim turnirima na svom putu ka vrhu svetske rang liste. Činilo se kao da G2 nema rešenja za sjajni Gambit, ma koliko dobro i sami igrali, ali konačno su uspeli da prekinu niz poraza i to za dragoceni plasman u top 4 u Kelnu.

G2 i Gambit su odigrali još jedan vrhunski meč u kom su pokazali sve svoje kvalitete zbog čega su uz Na’Vi najbolji timovi na planeti trenutno. G2 je prvi poveo slaveći na svojoj omiljenoj mapi Mirage rezultatom 16-13. Imao je G2 velikih 11-4 na poluvremenu, Gambit je krenuo da se vraća, ali je G2 uspeo da završi mapu pre nego što je Gambit izborio produžetke-

Gambit je žestoko odgovorio na Vertigu, ali je G2 uspeo da se stabiliše u drugom delu igre, doduše dalje od 10-16 nisu mogli.

Inferno je odlučivao pobednika a koliko je mapa bila blizu najbolje pokazuje sam kraj meča. G2 je sjajno otvorio Inferno na T strani ali je Gambit uspeo da smanji zaostatak na 6-9 na poluvremenu. Uspeo je G2 da dođe do druge pobede u pištolj rundi u nastavku, nakon što su gubili pištolje na prve dve mape i polako su uvećavali prednost sve dok Gambit nije napravio seriju pobeda koja im je donela izjednačenje.

G2 uspeva da dođe do meč poena i da osigura minimum produžetke, a u 30. rundi i pored slabijeg naoružanja G2 uspeva da se izbori za 1 na 1 situaciju iz koje Nikola „NiKo“ Kovač izlazi kao pobednik u poslednjim sekundama runde i demontira bombu delić sekunde pre nego što je eksplodirala.