IEM Cologne: NaVi i G2 ponovo u velikom finalu

Podeli:
S1mple
S1mple

Natus Vincere je savladao FaZe Clan 2-0 u drugom polufinalu IEM Cologne 2021 turnira čime su zakazali reprizu prošlogodišnjeg finala protiv G2 Esportsa.

Nastavljamo gde smo stali. Pre oko 500 dana G2 Esports i Natus Vincere su odigrali poslednje veliko finale CS:GO turnira u LAN-u i to upravo u Kelnu, pre nego što je epidemija korona virusa zaustavila svet.

Mnogo toga se promenilo u međuvremenu u CS:GO esportu, ali na kraju dana G2 i Na’Vi su bez ikakve dileme dva najspremnija tima na svetu u ovom trenutku.

Nema dileme da Na’Vi u finale ulazi kao veliki favorit. Aleksandr „s1mple“ Kostyliev je bez premca trenutno najbolji igrač sveta, već je osigurao titulu MVP igrača u Kelnu iako finale tek treba da se odigra, što samo pokazuje koliko je dominantan u odnosu na konkurenciju.

Polufinalni meč protiv FaZe-a je završio sa 52-22 skorom, neverovatnih 105.7 štete po rundi i 1.78 rejtingom. Na’Vi je do finala došao ubedljivim 16-7 pobedama na mapama Inferno i Mirage, ali i pored teškog poraza u polufinalu FaZe se vraća iz Kelna sa neverovatnim uspehom, jer ih je malo ko video u top 4 na startu turnira.

Na’Vi i G2 će se boriti od 16 časova za titulu, a ako neko može da zaustavi s1mple-a to su braća Kovač. Nikola „NiKo“ Kovač i Nemanja „huNter“ Kovač igraju sjajno tokom celog turnira, kao i ostatak ekipa koji je razvio zaista impresivnu sinergiju, ali ostaje da vidimo da li je uopšte i to dovoljno da se spreči odbrana CIS titana.

Komentari

Vaš komentar