IEM Fall: BIG i mousesports osigurali učešće na Majoru

Podeli:
DreamHack Flickr

Nakon prve runde IEM Fall baraža za plasman od 9. do 12. mesta BIG i mousesports su dva najnovija tima koja su obezbedila kartu za PGL Stockholm CS:GO Major.

Iako je mousesports maltene samo u domenu teorije mogao da ostane bez plasmana na Major, njihovi navijači su sa oduševljenjem dočekali vest da mogu da odahnu već nakon prvog dana nastavka IEM Fall turnira.

Za to je zadužen FaZe Clan koji je savladao OG 2-1 (16-10 Ancient, 14-16 Inferno, 16-4 Mirage) čime je OG ispao iz trke za Major a to je bio jedan od ishoda koji su bili dovoljni da mousesports dođe do ulaznice za najveći CS:GO turnir.

FaZe sada drži sudbinu u svojim rukama i ako u današnjem meču pobede BIG naći će se na listi Major učesnika.

BIG je savladao Heroic 2-0 (19-17 Nuke, 16-9 Vertigo) čime su obezbedili top 10 finiš na turniru koji im je doneo dovoljno bodova da uz ranije osvojene RMR poene ne moraju da brinu o odlasku na Major. Heroic je jedan od timova koji su još ranije rezervisali svoje mesto, ali ovakvim rezultatom na IEM Fall-u nisu uspeli da zadrže jedno od vodeća tri mesta na evropskoj RMR rang listi koja sa sobom donose Legends status.

Lista timova kvalifikovanih za CS:GO Major za sada izgleda ovako: Natus Vincere, Gambit, Team Spirit, Virtus.pro, Entropiq, G2 Esports, Ninjas in Pyjamas, Vitality, Astralis, Heroic, BIG, mousesports, Sharks i Renegades.

Komentari

Vaš komentar