IEM GC: BIG ide na Liquid, NaVi protiv Astralisa

Podeli:
ESL

Pobedama Team Liquida i Astralisa u odlučujućim mečevima grupa A i B kompletiran je spisak učesnika polufinala IEM Global Challenge CS:GO takmičenja.

U reprizi finala BLAST Premier Fall Finalsa Astralis je uspeo da se osveti ekipi Vitality i spreči ih da dođu do treće uzastopne titule. Nije izgledalo da će se to desiti nakon što je Vitality pregazio Astralis 16-2 na prvoj mapi meča, Nuke, ali su Danci uspeli da se povrate od šokantnog poraza.

Dust2 je otišao u duple produžetke iz kojih Astralis izlazi kao pobednik rezultatom 22-19, da bi potom na Infernu uzeli odlučnu 16-5 pobedu.

U drugom meču Team Liquid je konačno uspeo da zaustavi niz poraza protiv brazilskog sastava FURIA, a heroj američke ekipe je bio Russel „Twistzz“ Van Dulken koji je završio meč sa 1.43 rejtingom. Duel je otvoren na mapi Overpass koju je Liquid osvojio tesnom 16-14 pobedom, ali se FURIA u nastavku potpuno raspali i na Infernu smo gledali samo jedan tim, što najbolje oslikava 16-3 rezultat za Liquid.

Danas će se za mesto u finalu boriti Na’Vi i Astralis u još jednom velikom derbiju između ova dva tima, dok će potom igrati BIG i Team Liquid.

Komentari

Vaš komentar