IEM Katowice 2023: C9, NiP, OG i BIG prošli u glavnu fazu

BIG
BIG

Prvi dan IEM Katowice 2023 plej-in faze je prošao u znaku pobeda favorita. Četiri velika tima su obezbedila prolaz dalje, dok će se danas i sutra preostalih osam timova boriti za finalna četiri slota u glavnoj fazi takmičenja.

Ninjas in Pyjamas su bili prvi tim koji je vezao dve pobede u plej-inu, nakon zagrevanja protiv ekipe MiBR savladali su sa 2-0 neugodni Team Spirit, ekipu koja je vezala dva top 4 finiša na CS:GO Majorima i dokazala da može svakog da pobedi. Nindže su izgledale kao uigraniji tim iako su primorani da igraju sa izmenom i novim igračem, a Daniil „headtr1ck“ Valtiov se posebno dobro uklopio u tim ostvarivši 37 fragova i 1.29 rejting u pobedi svog tima (konačan rezultat 16-7 Nuke, 16-8 Mirage).

Cloud9 se propisno namučio sa ENCE u borbi za prolaz dalje, ali je na odlučujućoj mapi proradio novajlija u timu Timur „buster“ Tulepov i pomogao ruskoj ekipi da već nakon prvog dana završi posao u plej-inu. Cloud9 je poveo 16-10 pobedom na Anubisu, da bi ENCE nakon odlične T strane u drugom delu Inferna došao do izjednačenja 16-8 trijumfom. Usledio je Vertigo kao odlučujuća mapa, ENCE je prvi ozbiljnije pripretio, ali se Cloud9 usresredio na vreme i jakom odbranom u završnici meča dolaze do 16-13 pobede.

BIG je uspeo da preokrene rezultat protiv brazilske FURIE, prvenstveno zahvaljući sjajnom izdanju Nilsa „k1to“ Gruhnea koji je završio meč sa 70 fragova, 99.2 štete po rundi i 1.40 rejtingom. Iako su Nemci izgubili svoj pik Anubis 11-16, uspevaju da dođu do velike 16-9 pobede na Mirage i izbore odlučujuću treću mapu gde su zahvaljući 12 rundi na T strani uspeli da savladaju protivnike 16-9 i nađu se u završnici turnira.

I u posledjem meču za prolaz dalje gledali smo preokret koji je ekipa OG napravila protiv Fnatica. Fnatic je uzeo Overpass 16-11, ali je OG u nastavku potpuno preuzeo kontrolu nad mečom. Prvo je usledila ubedljiva 16-6 pobeda na Mirage, a potom i 16-8 trijumf na Infernu, gde su u drugom poluvremenu na T strani prepustili samo jednu rundu rivalu.

Danas se u borbi za opstanak na turniru sastaju: Complexity i Permitta Esports, Evil Geniuses i Sprout, Grayhound i MiBR i kao poslednji par paiN Gaming i IHC Esports.

Komentari

Vaš komentar