IEM Katowice: Astralis i Spirit u plejofu

Podeli:
ESL

Astralis i Team Spirit su prvi timovi koji su obezbedili plasman u završnicu IEM Katowice 2021 CS:GO turnira.

Najtrofejniji CS:GO tim svih vremena je nastavio sa pobedama, a nakon što su u prvom kolu savladali mousesports pao je i Evil Geniuses u direktnom okršaju za plejof. Raspoloženi igrači Astralisa su došli do ubedljive 2-0 pobede (16-9 Train, 16-7 Dust2), a najsraspucaniji su bili Nicolai „device“ Reedtz sa 48 fragova i Andreas „Xyp9x“ Hojspleth koji je završio meč sa više od 100 (103.9) štete po rundi i 1.53 rejtingom.

Team Spirit je nastavio da potvrđuje da su zaista jedan od najboljih timova trenutno, makar kada je reč o onlajn takmičenjima, i nakon pobede protiv G2 došli su do trijumfa protiv danskog sastava Heroic u izuzetno uzbudljivom meču u kom su poveli 16-12 na mapi Inferno, dok su na Nuke slavili tesnim 16-14 rezultatom.

Astralis i Team Spirit će se u nedelju boriti u finalu grupe A za direktan prolaz u polufinale plejofa. Za treći slot iz grupe A ostaju da se bore Heroic i Gamibt, odnosno Evil Geniuses i G2 Eesports. Pobednici ova dva meča će odlučiti o trećem putniku u završnu fazu takmičenja kada je reč o ovoj grupi.

U grupi B za prolaz dalje se danas bore Team Vitality i Team Liquid, kao i FURIA i Na’Vi. Gubitnike ovih mečeva čekaju FaZe Clan koji je jutros izbacio OG sa turnira i Virtus.pro koji je poslao kući Šveđane iz sastava Ninjas in Pyjamas.

 

Komentari

Vaš komentar