IEM Katowice: Astralis, OG, FaZe i CHF prošli dalje

NBK
MOUZ NBK

Prvi dan plejin faze IEM Katowice 2022 CS:GO turnira je prošao u znaku još jednog iznenađenja Copenhagen Flamesa, uzbudljivog duela između ekipa FaZe i MOUZ i osvete Astralisa protiv BIG-a za poraze na BLAST-u.

Četiri tima su obezbedila prolaz u glavnu fazu takmičenja nakon jučerašnjih mečeva, a prvi od njih je bio danski sastav Copenhagen Flames. Oni su prvo savladali Fnatic 16-7, da bi potom preslišali oslabljeni Ninjas in Pyjamas 2-0 uz ubedljivu 16-3 pobedu na mapi Nuke.

Iako se i dalje muče sa rezultatima na onlajn turnirima, CHF su pokazali da njihov dobar rezultat na PGL Stockholm Majoru nije bio slučajnost i da je u pitanju izuzetno opasna ekipa.

Oslabljen neigranjem glavne zvezde tima FaZe Clan se pomučio protiv Sprouta u prvom kolu. Oni su savladali Nemce 16-12, a potom je usledio duel sa ekipom MOUZ. Interesantno je da su oba tima igrala bez jednog igrača. Bymas je u redovima ekipe MOUZ pozitivan na koronu pa ga je menjao JDC, igrač MOUZ akademije, dok je za FaZe nastupao jks umesto ropza.

MOUZ je otvorio meč pobedom na mapi Nuke, ali je FaZe izjednačio na Infernu, da bi potom odneli tesnu 16-14 pobedu na Mirage.

OG je tek nakon produžetaka savladao Renegades rezultatom 19-16, a potom je usledio duel za prolaz dalje protiv ENCE koji su savladali nezgodni Entropiq. Ekipa koju sada predvodi Nemanja „nexa“ Isaković je nastavila sa odličnim igrama i sa 2-0 su obezbedili prolaz u narednu fazu takmičenja.

Astralis i BIG su zakazli još jedan duel nakon što su pobedili MiBR, odnosno Movistar Riders. A nakon razmene mapa Astralis dolazi do 16-13 pobede na Overpassu uz odličnu igru celog tima koji je nakon duže vremena izgledao zaista uigrano.

U mečevima za opstanak Fnatic je izbacio domaću ekipu Wislu Krakow, dok je GODSENT nadigrao Sprout. BIG će za prolaz dalje igrati protiv Fnatic, a ENCE ide na GODSENT.

MOUZ će igrati sa pobednikom meča Renegades – Entropiq, dok će se za poslednji slot boriti Ninjas in Pyjamas sa boljim iz meča Movistar Riders – MiBR.

Komentari

Vaš komentar