IEM Katowice: Fnatic iznenadio G2, NaVi izdržao protiv ENCE

FNC
Fnatic

Na startu drugog dana IEM Katowice 2022 smo gledali dva sjajna meča, Fnatic je uspeo da savlada favorizovani G2 Esports i povrati se nakon strahovitog 2-16 poraza na prvoj mapi, dok je Na'Vi uspeo da se stabilizuje na odlučujućoj trećoj mapi protiv ENCE i spreči još jedno iznenađenje.

Izgledalo je kao da ćemo gledati dva brza meča nakon prvih mapa. G2 je pregazio Fnatic 16-2 na Nuke, dok je Na’Vi lako došao do pobede na Mirage protiv ENCE, pretvorivši 12-3 prednost na poluvremenu u 16-8 trijumf.

Ipak, autsajderi na papiru uspevaju da se povrate u oba meča, Fnatic dolazi do izjednačenja rezultatom 16-7 na Mirage zahvaljući odličnoj CT strani na kojoj su uzeli 10 rundi, dok je ENCE oduvao Na’Vi 16-4 na Nuke, mapi na kojoj je Na’Vi do nedavno bio nedodirljiv.

Inferno je odlučivao pobednika u meču G2 – Fnatic, a iako su Nemanja „huNter“ Kovač i Nikola „NiKo“ Kovač uspevali da održe G2 u životu sa nekoliko clutch poteza, Fnatic je jednostavno mnogo bolje igrao kao celina, taktički su bili spremniji i to im donosi velikih 10 rundi na T strani, nakon čega održavaju prednost u nastavku za komfornu 16-11 pobedu.

Sa druge strane Na’Vi je bio u jako teškoj situaciji protiv ENCE koji pravi veliku seriju na početku Overpassa i dolazi do 9-1 prednosti zahvaljući neverovatnoj igri Pavla „Maden“ Boškovića. Najbolji tim sveta uspeva u poslednjem momentu da se stabilizuje, smanjuju prednost na 5-10 do poluvremena i u nastavku preuzimaju kontrolu u svoje ruke.

Maden uspeva da donese važnu rundu u drugom delu igre za ENCE, rundu koja im je omogućila da na kraju ipak dođu u priliku da izbore produžetke pri rezultatu 14-15, ali Na’Vi uspeva da dođe do pobede bez izgubljenog igrača i stavi tačku na ovaj izuzetno naporan meč.

Komentari

Vaš komentar