IEM Katowice: NiP iznenadio Gambit, FURIA bolja od Astralisa

FURIA
FURIA

Prvog dana IEM Katowice 2022 smo gledali ukupno šest mečeva, a kao najveće iznenađenje se izdvaja pobeda Ninjas in Pyjamas protiv aktuelni šampiona Gambita.

Čast da otvore IEM Katowice su imali Virtus.pro i Copenhagen Flames, odnosno OG i Heroic. Virtus.pro je relativno lako došao do pobede protiv danske ekipe rezultatom 2-0 (16-9 Vertigo, 16-10 Inferno), stvarajući veliku prednost oba puta u prvom poluvremenu, što su znali da sačuvaju u nastavku mape.

Heroic i OG su odigrali izuzetno napet meč, OG je poveo 16-14 pobedom na mapi Ancient, Heroic je slavio 16-12 na Overpassu, a na odlučujućem Infernu Danci odnose 16-13 pobedu predvođeni odličnim Martinom „stavn“ Lundom koji je završio meč sa 77 fragova i 1.43 rejtingom.

U narednom setu okršaja grupe A Team Vitality i MOUZ su odigrali predivan meč u kom je MOUZ pokazao veliki potencijal. Iako su igrali u nepotpunom sastavu uzeli su jednu mapu Vitality mašineriji, a na dve od tri mape smo gledali produžetke što najbolje oslikava koliko je neizvestan bio ovaj duel.

Vitality je poveo 22-19 pobedom na Vertigu, a Mathieu „ZywOo“ Herbaut i Peter „dupreeh“ Rasmussen su zajedno napravili neverovatnih 82 fragova (ZywOo 42, dupreeh 40) i ako je bilo nekih nedoumica kako će francusko-danski miks funkcionisati, već sada možemo videti strahovit potencijal ekipe.

Mora se naravno pohvaliti još jednom i MOUZ koji je nakon odličnih partija u plejin fazi nastavio sa dobrom igrom. Nathan „NBK-“ Schmitt se polako vraća u formu a novajlija Adam „torzsi“ Torzas uspeva da izađe na kraj i sa najiskusnijim igračima sveta. MOUZ je izjednačio na 1-1 tako što su slavili 19-17 na Infernu, ali nisu imali snage da na Nuke pobede Vitality koji je uzeo odlučujuću mapu rezultatom 16-10.

Ovim je završeno prvo kolo grupe A, nakon čega su usledila dva meča grupe B.

Astralis je probao da se odupre ekipi FURIA koliko je to moguće bez adekvatnog AWP igrača i to im je donekle uspelo, ali ne dovoljno da ugroze pobedu Brazilaca. Philip „Lucky“ Ewald se nije snašao u timu i realno je očekivati promene u Astralisu čim se ukaže prilika da dovedu kvalitetnog snajperistu.

FURIA je žestoko otvorila meč sa velikom prednošću na CT strani Overpassa kao što se i moglo očekivati, Astralis je uspeo da zaustavi krvaranje ali Kaike „KSCERATO“ Cerato sa tri killa u 28. rundi stavlja tačku na prvu mapu. Sličnim tempom se odvijao i Mirage, FURIA je rano povela i održavala prednost do 16-11 pobede.

Za kraj smo gledali meč Team Liquid – FaZe Clan. Liquid je uspeo da povede, ali je FaZe preokrenuo rezultat u nastavku sa dve ubedljive pobede (11-16 Mirage, 16-6 Ancient, 16-9 Inferno). U redovima pobednika najraspucaniji je bio Helvijs „broky“ Saukants sa 70-37 skorom i 1.42 rejtingom.

Današnja akcija započinje preostalim mečevima prvog kola grupe B u kojima se sastaju Na’Vi – ENCE i Fnatic – G2 Esports.

Komentari

Vaš komentar