IEM Rio: FURIA i Cloud9 u plejofu, ispali Ninjas in Pyjamas

IEM Rio Major
IEM Rio MAjor

Nošeni vatrenom podrškom domaće publike, FURIA je bez izgubljenog meča overila kartu za četvrtfinale IEM Rio CS:GO Majora, a uz njih sa 3-0 Legends fazu je završio i Cloud9 koji sve bolje igra kako turnir odmiče. Nakon ekipe FaZe Clan sa turnira je ispao još jedan tim od kog se mnogo više očekivalo - Ninjas in Pyjamas, koji su u trećem kolu izgubili od sastava Sprout.

Cloud9 je glatko savladao Heroic 2-0 (16-9 Vertigo, 16-9 Inferno), uz još jedno maestralno izdanje Dmitry „sh1ro“ Sokolova koji je završio meč sa 53 fraga, 108.6 štete po rundi i 1.81 rejtingom. Kada se uzme u obzir da je Cloud9 startovao Challengers fazu sa 0-2, i od tada vezao šest uzastopnih pobeda, nameće se pitanje da li ruski tim ulazi u plejof kao veliki favorit i da li će iko biti u stanju da ih zaustavi sada kada su se uigrali?

FURIA je lako izašla na kraj sa BIG koje su savladali 16-9 na Nuke i 16-6 na mapi Vertigo. Uz navijanje do sada neviđeno na esport takmičenjima, FURIA je ponovo bila nadmoćna u odnosu na rivale, ali mora se priznati da i dalje imaju sreću da izbegnu najjaču konkurenciju, tako da im pravi testovi tek predstoje. Bilo kako bilo oni su obezbedili top 8 plasman i makar malo obradovali brazilske navijače čiji su preostali miljenici loše prošli u Challengers fazi.

U mečevima 1-1 timova smo gledali tri izuzetno napeta okršaja u kojima su pobednici slavili minimalnim rezultatom. Team Liquid je iznenadio Na’Vi 16-14 na mapi Ancient, MOUZ je savladao 19-17 Vitality na Mirage i dokazao da je izuzetno opasan tim, dok su u ruskom derbiju Outsidersi slavili 16-14 protiv Spirita. Za kraj, Fnatic je pobedio ENCE 16-7.

U borbi timova koji su pred ispadanjem Bad News Eagles su napravili veliko iznenađenje pobedom protiv ekipe FaZe Clan o čemu smo pisali ovde. Nakon toga Sprout je iznenadio favorizovani Ninjas in Pyjamas rezultatom 2-0 i poslao Šveđane kući.

Današnji parovi:

2-1 timovi

MOUZ – Outsiders

BIG – Fnatic
Heroic – Team Liquid

1-2 timovi

Na’Vi – Bad News Eagles

ENCE – Vitality
Spirit – Sprout

Komentari

Vaš komentar