IEM Rio:FaZe Clan pred ispadanjem, FURIA obradovala navijače

FURIA
FURIA

Rana ukrštanja favorita turnira su dovela do toga da bi aktuelni CS:GO Major šampion FaZe Clan već danas mogao da se oprosti od takmičenja, FURIA, BIG, Heroic i Cloud9 na korak do četvrtfinala.

Uzbudljivim mečevima prva dva kola započeta je Legends faza CS:GO IEM Rio Majora. Najbolji timovi sveta su se okupili u Brazilu gde će se boriti za titulu Major prvaka, a iako su domaći timovi podbacili u Challenger fazi, njihov jedini preostali predstavnik FURIA je nošena na krilima navijača uspela da preokrene 1-10 deficit protiv Spirita i završi prvi dan sa 2-0.

Kaike „KSCERATO“ Cerato i Andre „drop“ Abreu su imali odličan performans u pobedi svog tima na mapi Mirage protiv ruske ekipe gde je FURIA slavila rezultatom 16-13. Prethodno su otvorili Legends fazu ubedljivom 16-6 pobedom protiv ENCE.

Njihov rival u današnjem meču za četvrtfinale će biti BIG koji dva puta slavio u derbiju nemačkih esport organizacija, prvo su savladali Sprout 16-11, a potom i MOUZ 16-7.

Heroic je u prvom kolu savladao Outsiders 16-9, da bi u drugom pregazili Fnatic 16-2, a sada će imati izuzetno težak zadatak u vidu Bo3 meča protiv Cloud9. Cloud9 je imao najteži mogući raspored na turniru, u prvom kolu su igrali protiv branioca titule FaZe-a, da bi potom igrali protiv Na’Vi, a oba puta su odneli pobede u 30. rundi minimalnom 16-14 razlikom.

Na’Vi je u derbiju prvog kola slavio nakon tri produžetka 25-21 protiv Vitality na Mirage. I Vitality je imao izuzetno težak raspored, nakon Na’Vi u drugom kolu su igrali protiv FaZe, ali su ih ubedljivo savladali 16-6 na Infernu. Do pobeda u drugom kolu su došli i Team Liquid koji je poedio Sprout 16-5, ENCE je bio bolji od Bad News Eagles 16-7, dok su Outsiders poslali Ninjas in Pyjamas u 0-2 grupu timova 16-12 pobedom na Mirage.

FaZe Clan danas igra za opstanak protiv Bad News Eagles, dok će NiP braniti svoje mesto na turniru protiv Sprout.

Parovi trećeg kola:

2-0 ekipe

Heroic – Cloud9
FURIA – BIG

1-1 ekipe

Natus Vincere – Team Liquid
MOUZ – Vitality
Team Spirit – Outsiders
ENCE – Fnatic

0-2 ekipe

FaZe Clan – Bad News Eagles
Sprout – Ninjas in Pyjamas

Komentari

Vaš komentar