K0nfig menja hampusa u Ninjas in Pyjamas

k0nfig
k0nfig

Bivši igrač Astralisa Kristian "k0nfig" Wienecke je potpisao za Ninjas in Pyjamas, kojima je bio potreban novi igrač nakon što je otkriveno da će Hampus "hampus" Poser pauzirati na neodređeno vreme.

Podsetimo, k0nfig je trebao da zaigra kao izmena za FaZe Clan na prolećnom BLAST-u, ali je organizator u poslednjem momentu povukao dozvolu da Danac zaigra za FaZe, što je izazvalo veliku buru u esport zajednici. On je doputovao na BLAST sa ekipom FaZe, slikao se sa timom tokom konferencije za medije, ali je u poslednjem momentu odlučeno da ipak neće moći da igra za ekipu.

K0nfig očekivano nije najbolje podneo ove vesti, ali srećom po njega nova prilika mu se ukazala nakon samo nekoliko dana. Hampus je pre nekoliko dana iznenada napustio NiP, a u dogovoru sa organizacijom odlučeno je da iz još uvek neobjašnjenih razloga hampus neće igrati za tim minimum do kraja prolećnog dela sezone.

Njega će na BLAST-u zameniti Max „maxster“ Jannson, igrači NiP akademije, dok će k0nfig debitovati u plej-in fazi IEM Katowice 2023 za NiP, gde ih prvog februara očekuje debi protiv brazilske ekipe MiBR.

Komentari

Vaš komentar