KennyS odlazi, JaCkz ponovo igra za G2 Esports

CS-GO 4. mar. 202122:27 > 22:452 komentara
Podeli:
ESL

G2 Esports je večeras potvrdio da je Kenny "kennyS" Schrub uklonjen iz prvog tima zbog loše forme, a da se u startnu petorku vraća Audric "JaCkz" Jug.

Slavni francuski snajperista je proveo prethodne četiri godine igrajući za G2 Esports. KennyS je bio deo ekipe od kako je G2 izgradio novi tim početkom 2017. godine, kada je tadašnji EnVyUs trio za koje je nastupao i kennyS pojačao G2. Od početka godine KennyS je konstantno bio pod metom kritika zbog loše forme, a na četiri turnira koja je G2 odigrao ostvario je manje od 1.0 rejtinga (0.98).

U zvaničnom saopštenju se navodi da će kennyS potražiti novu ekipu, što znači da ovo nije još jedna rotacija na neodređeno vreme u startnoj petorci, već promena za stalno. Podsetimo, G2 je jedno vreme igrao sa šest igrača kada je u tim došao Nikola „NiKo“ Kovač, ali su na kraju odlučili da JaCkz bude premešten na klupu za rezerve i da igraju u kontinuitetu sa istom postavom.

Kao što smo već napomenuli ovakav plan nije doneo rezultate na startu 2021. godine, a nakon neuspeha na BLAST Premier Springu i IEM Katowice 2021 ekipa se odlučila za veliku promenu. Odlazak glavnog snajperiste znači da će NiKo preći na hibridnu ulogu i da će se latiti AWP-a u narednom periodu.

Komentari

Vaš komentar